Новини
11 Лютого 2021
620

У Мінфіні розповіли, що буде з курсом долара в Україні

За словами Сергія Марченка, зміцнення гривні, що спостерігається останні тижні, є сезонним явищем

Національний банк України (НБУ) має достатньо резервів для утримання валютного курсу, повідомляє УНІАН з посиланням на міністра фінансів України Сергія Марченка.

“Рекомендую не звертати уваги на незначні коливання курсу. Резервів Національного банку достатньо, щоб утримати курс. Підстав для погіршення курсової динаміки не бачу”, — зазначив він.

За словами міністра, є всі підстави для стабільності курсу національної валюти, який був стабільним і торік, всупереч кризі. В березні 2020 року, перед введенням карантину, спостерігалася спекулятивна атака, але це було тимчасовим явищем.

Що стосується тенденції зміцнення курсу гривні останні тижні, то, за словами Сергія Марченка, це типове сезонне зміцнення національної валюти.

“У нас перед посівною кампанією зазвичай обмінюють валюту для закупівлі палива, добрив, насіння. Згадайте, ще два тижні тому був інший тренд”, — підкреслив він.

Нагадаємо, Нацбанк вдвічі збільшив е-ліміт для низки валютних операцій фізичних осіб з переказу коштів за кордон або на рахунки юридичних осіб-нерезидентів, відкриті в Україні — до €200 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram