Новини
20 Квітня 2021
479

У Мінекономіки затвердили граничний обсяг експорту соняшникової олії

У поточному маркетинговому році Україна зможе продати не більше ніж 5,38 мільйона тонн

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та асоціація “Укроліяпром” підписали меморандум, у якому визначили граничний обсяг експорту соняшникової олії цього маркетингового року (МР, вересень 2020-го — серпень 2021 року), повідомляє пресцентр міністерства.

Документом вводиться квота на вивезення за кордон цього продукту обсягом не більше ніж 5,38 млн т. За даними Держмитслужби, за 7 місяців поточного МР на зовнішні ринки поставлено 3,52 млн т соняшникової олії.

У Мінекономіки стверджують, що узгоджений граничний обсяг “не вплине на наші міжнародні зобов’язання”, Україна збереже статус лідера на світовому ринку експортерів соняшникової олії. Також граничний обсяг експорту збереже стабільність на внутрішньому ринку.

Щодо балансових показників, то у 2020/2021 МР виробництво передбачається на рівні 5,92 млн т, а внутрішнє споживання соняшникової олії в Україні становить 400 тис. т.

Раніше Investory News писали, що за підсумками 2019 року Україна збільшила експорт соняшникової олії на 4% — до $4,3 млрд і соняшникового шроту на 11% — до $975 млн, ставши найбільшим світовим експортером цієї агропродукції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram