Новини
9 Липня 2021
1 400

У Маска нове житло: Як виглядає модульний будинок засновника Tesla площею 37 квадратних метрів

Минулого року мільярдер пообіцяв розпродати всю свою елітну нерухомість 

Після продажу більшої частини своїх активів у сфері нерухомості та переїзду до Техасу засновник космічної компанії SpaceX і генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив на початку червня, що тепер володіє тільки одним особняком у затоці Сан-Франциско, а його основне житло — будинок-конструктор, який мільярдер орендує у своїй компанії SpaceX, повідомляє Forbes.

Будинок площею близько 37 кв. м розташований в Бока Чика, штат Техас, недалеко від місця, де SpaceX виробляє ракети Starship. “Маск, чий статок, за даними Forbes, сягає $169,8 млрд, знімає “складаний будинок”, виготовлений стартапом Boxabl”, — йдеться у повідомленні.

Цей будинок, як написав у Twitter Маск, коштує близько $50 тис. і схожий на невелику квартиру-студію: одна велика кімната розділена на вітальню, спальню, кухню та ванну. На відміну від багатьох інших мільярдерів, які володіють розкішними особняками, Маск оселився в будинку, який легко розібрати та перевезти на інше місце, а потім зібрати за декілька годин. “Взагалі це досить круто”, — написав Маск у Twitter ще у червні.

50-річний мільярдер вперше оголосив про свої плани продати всі свої будинки ще минулого року. Наразі він практично повністю дотримався своєї обіцянки, продавши шість з семи об’єктів нерухомості.

У червні Маск заявив, що вирішив виставити на продаж свій останній будинок у районі затоки Сан-Франциско, який використовував для заходів: “Він повинен дістатися великій родині, яка буде там жити. Це особливе місце”. Ділянка площею 19 га розташована в каліфорнійському Хіллсборо, приблизно посередині між Сан-Франциско та Кремнієвою долиною.

“Особняк, якому понад 100 років”, — це будинок площею близько 1,5 тис. кв. м з дев’ятьма спальнями та десятьма ванними кімнатами. Він виставлений на продаж за $37,5 млн (Маск купив його за $23,4 млн 2017 року).

Минулого року Маск позбувся нерухомості в Лос-Анджелесі, причому найчастіше з мінімальним або нульовим прибутком. У червні 2020 року він продав свій перший особняк на Чалон-роуд за $29 млн (придбав за $17 млн ​​2012 року).

Фото: 10911 Чалон-роуд, Лос-Анджелес/Dylan Stewart/NEWSCO/www.forbes.ru

У жовтні 2020 року він продав ранчо площею 250 кв. м, яке раніше належало виконавцю ролі Віллі Вонка Джину Уайлдеру, за $7 млн ​​(купив за $6,75 млн 2013 року) з умовою, що будинок “не можна знести або позбавити навіть частини його душі”.

У грудні 2020-го Маск продав чотири об’єкти нерухомості в Бель-Ейр у загальному за $61,89 млн. Спочатку він витратив на цю нерухомість майже $55 млн, придбавши її у період з 2015-го по 2019 рік.

Загалом Маск виручив від продажу шести будинків орієнтовно $19,2 млн.

Маск почав позбуватися нерухомості після зіткнень зі штатом Каліфорнія. Мільярдер розкритикував обмеження на роботу заводу Tesla в районі затоки Сан-Франциско минулого року, які ввів штат через коронавірус (це призвело до позову, який Tesla пізніше відкликала). А ще Маск заявив, що штат не цінує підприємців.

На початку грудня 2020 року Маск підтвердив, що переїжджає до Техасу, пославшись на те, що там розташовані два його найбільших проєкти — новий завод Tesla і майбутній космодром SpaceX.

Нагадаємо, у червні Ілон Маск представив найшвидший електромобіль Tesla. Без підзарядки Model S Plaid здатна проїхати понад 620 км.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram