Мiста
18 Червня 2021
2 401

У Лондоні з’явилася елітна розвага — басейн у повітрі

Розкішний житловий комплекс пропонує своїм квартирантам унікальний вид відпочинку

У житловому комплексі Embassy Gardens, розташованому на південному заході Лондона, в районі Nine Elms, відкритий унікальний об’єкт: басейн з прозорим дном Sky Pool. Він підвішений на висоті десятого поверху (35 м) між двома багатоквартирними будинками, що входять до складу комплексу.

Його довжина становить 15 м (безпосередньо в повітрі), а з урахуванням “ванн” на вході вона досягає 25 м. Для його триметрової глибини потрібно 148 тис. літрів води. Це перший у світі басейн такого типу.

Над проєктом працювали фахівці HAL Architects, Reynolds Polymer Technologies та інших компаній. Басейн виготовлений з цілісного шматка акрилу товщиною близько 35 см і поміщений у сталеву раму.

На кожному з майданчиків поруч з ним є тераса з баром і рестораном, а також зони відпочинку. Для тих, хто не готовий купатися, але хоче перейти в іншу будівлю, паралельно розташований пішохідний міст.

Відвідувати басейн можуть тільки жителі Embassy Gardens та їх гості. Цей елітний житловий комплекс будували на замовлення розташованого поруч посольства США з 2015 року. Орендна плата тут становить від £1800 до £6500 на місяць (приблизно від $2538 до $9165).

Лондон знаходиться в сейсмостійкій зоні, хоча невеликі землетруси тут все ж іноді трапляються.

А от у Сінгапурі головна визначна пам’ятка готелю Marina Bay Sands — це розкішний басейн на його даху із захопливою панорамою міста та Південно-Китайського моря. Басейн простягається уздовж всього готелю, який складається з трьох будівель, його довжина 150 м.

На фото: Marina Bay Sands
На фото: Marina Bay Sands

Вид води, яка плавно тече краєм і, здається, переливається з висоти вниз на місто, заворожує. Насправді цей ефект досягнутий за допомогою спеціальної технології: вода стікає в дренаж, а потім, фільтруючи, повертається у басейн.

На фото: Ubud Hanging Gardens

В готелі Ubud Hanging Gardens (Балі, Індонезія) є великий панорамний басейн, який органічно вписується в хитромудрі обриси ландшафту і підкреслює його красу.

На фото: Ubud Hanging Gardens

Відпочиваючі можуть насолодитися двома рівнями екзотичного басейну: з видом на сади з нижнього ярусу або з пейзажним видом на долину з верхнього. У будь-якому випадку, що від першого, що від другого, безмежне задоволення забезпечено.

На фото: Joule

Ще один басейн на висоті розташований у п’ятизірковому готелі в центрі Далласа (штат Техас, США) Joule. Приваблює він гостей міста своїм високим рівнем комфорту, який приніс всесвітню популярність цьому готелю.

Він розташований на 8 поверсі та має прозору стінку, а також частково звисає над однією з центральних доріг міста.

На фото: Badeschiff

Серед незвичайних можна відокремити плаваючий басейн у Німеччині Badeschiff, що в перекладі означає “корабель для купання”. Він став вдалим винаходом, завдяки якому жителі Берліна мають можливість плавати в санітарних умовах у річці Шпреє, яка своєю чергою є занадто забрудненою. Для його створення була просто переобладнана стара баржа.

З 2004 Badeschiff відкритий до опівночі, а після — корабель накривають тентом і він стає “плаваючою сауною”.

На фото: Library

Курорт Library (Ко Самуї, Таїланд) приваблює бажаючих відпочити своїми фантастичними пейзажами. Але найбільше викликає інтерес басейн із незвичайного кольору водою.

На фото: Library

Цей елегантний басейн криваво-червоного кольору знаходиться в одному з фешенебельних готелів острова. Однак ризик забарвитися після купання в такому басейні, немає. Ефект криваво-червоної води досягнутий за допомогою червоного, помаранчового та жовтого кахлю, яким викладений басейн готелю.

Джерела: National Geographic, Embassy Gardens, Ipool.com.ua, New Atlas, вікдриті джерела

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram