Новини
1 Лютого 2022
574

У Лондоні двоповерхові автобуси переобладнали на центри допомоги безхатькам

Вони працюватимуть п’ять днів на тиждень, в розробці — нічний сервіс

За останні півтора року кількість безпритульних у Великій Британії майже подвоїлася, при цьому понад 130 тис. осіб втратили домівки через пандемію. Їм необхідно десь спати, стригтися, лікувати зуби, а також мати доступ до програми підтримки зайнятості, оцінки психічного здоров’я та курсів фінансової підготовки, повідомляє Fast Company.

Усі ці послуги тепер доступні у переобладнаних двоповерхових автобусах. Пілотну програму запустила британська некомерційна організація “Change Please”.

Фото: Change Please

Перші два автобуси було переобладнано на безоплатній основі архітектурним бюро tp bennett. Директор компанії Марк Девіс розповів, що він застосував досвід проєктування яхт для максимального використання простору автобуса.

Багато в чому двоповерховий автобус добре підходить для організації допомоги людям. Він мобільний, а це означає, що може переміщатися туди, де його найбільше потребують. Він опалюється, а встановлення туалету в автобусі не створює особливих проблем.

Фото: Change Please

На першому поверсі архітектори встановили вбудовані шафи, зручні сидіння, туалет і душ. Нагорі, де місця більше через відсутність кабіни водія, звільнили місце для кабінетів підтримки, більш приватних і віддалених від вулиці. У кожному автобусі буде доступний спеціальний сервіс: в одному з них ультрасучасний стоматологічний кабінет.

У другому автобусі, який ще доведеться переобладнати, працюватиме кабінет психічного здоров’я з кількома ізольованими капсулами для консультаційних сесій. В автобусах висять штори, а простір оздоблений рослинами.

Фото: Change Please

Автобуси працюватимуть п’ять днів на тиждень. Частину тижня вони приїжджатимуть у місця, де найчастіше збираються безхатченки. До запуску готується нічний сервіс: переобладнані автобуси паркуватимуться на кінцевих зупинках для бездомних, які сплять у громадському транспорті.

Той факт, що автобуси залишатимуться на тому самому місці протягом двох днів на тиждень, особливо важливий, тому що він забезпечує стабільність для тих, хто розраховує на допомогу.

“Люди знають, що ми будемо там у певний час у певному місці”, — зазначає засновник Change Please Джемаль Езель.

Раніше Investory News писали, що у Європі на дорогах загального користування з’являться перші безпілотні автобуси. Шаттл EZ10 незабаром почне курсувати дорогами Франції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram