Новини
5 Серпня 2020
1 526

У липні срібло показало найпотужніше зростання у ціні вперше з 1979 року

Це сталося завдяки прагненню інвесторів застрахувати статки й підвищеному промисловому попиту

У липні 2020 року срібло подорожчало на 34% – це найпотужніший стрибок вартості протягом місяця з грудня 1979 року. Динаміці зростання сприяло прагнення інвесторів застрахувати власні статки та промисловий попит – дорогоцінний метал використовується у різних сферах: від електроніки до сонячних батарей, захисних рукавичок й масок, повідомляє Forbes.

Видання з посиланням на розрахунки Deutsche Bank зазначає, що ралі срібла виявилося більш істотним, ніж, наприклад, зростання індексу Shanghai Composite (приблизно на 13%) і золота (11,5%).

Срібло зростає у ціні паралельно із золотом. Так, 4 серпня жовтневий ф’ючерс на дорогоцінний метал досяг $2000,6 за тройську унцію, встановивши новий історичний рекорд.

“Інтерес до двох цих металів зростає на фоні побоювань, що стимулювання американської економіки Федрезерву може привести до зростання інфляції”, – йдеться у повідомленні. Інвестори бачать у дорогоцінних металах страховку від такого розвитку подій. Ще один фактор зростання – низька прибутковість держоблігацій.

Темпи зростання ціни срібла на початку року були нижчі за темпи зростання ціни золота. У березні унція золота коштувала у рекордні 125 разів дорожче, ніж унція срібла. З того моменту срібло подорожчало більш ніж на 100%, а золото – тільки на 30%.

“За темпами зростання вартості срібло може продовжити обганяти золото, – заявив керуючий фондами дорогоцінних металів в Jupiter Asset Management Нед Нейлор-Ліланд виданню Financial Times. – Різниця в ціні як і раніше у понад два рази більша, ніж була, наприклад, у 2011 році”.

Додається, що зростанню попиту на срібло також допомагає його використання у промисловому виробництві електроніки та сонячних батарей.

За словами аналітика Mitsubishi Джонатана Батлера, збільшила попит на дорогоцінний метал і пандемія коронавірусу – срібло використовується як каталізатор окису етилену, що використовується при створенні матеріалів для захисних масок і рукавичок.

Як зазначає Financial Times, за останніми даними, срібло коштувало трохи більше ніж $24 за унцію. Аналітики UBS прогнозують, що ціна за останні пів року виросте до $26. При цьому фахівці Morgan Stanley роблять більш обережний прогноз. Вони вважають, що для стабільного зростання ціни металу необхідний більш потужний промисловий попит.

Тим часом ціна на золото вперше в історії перевищила $2 тисячі за унцію на фоні падіння економіки США.У зв’язку з цим у Китаї навіть почали боротися із золотою лихоманкою, істотно обмеживши доступ до золота й інших драгметалів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram