Новини
25 Вересня 2019
727

У конгресі США ініціювали процедуру імпічменту Дональда Трампа

(Оновлено) Це вплинуло на негативну динаміку американських фондових індексів, які показали максимальне денне падіння за місяць

Палата представників американського конгресу розпочала процедуру імпічменту президента Дональда Трампа. Про це заявила спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, пише Reuters з посиланням на Washington Post.

Вона зазначила, що шести комітетам дано вказівку приступити до проведення власних розслідувань. “Дії глави держави показують, що він зрадив посаду президента, національну безпеку і цілісність наших виборів”, — підкреслила Пелосі.

Результати розслідування передаються у верхню палату конгресу, де процедура перетворюється на судовий процес. Щоб імпічмент відбувся, необхідно не менше 67 голосів сенаторів. А зараз у верхній палаті 53 місця зі 100 займають республіканці (прихильники Трампа), тому ймовірність голосування на користь імпічменту фактично зводиться до нуля, зазначають експерти.

Приводом для початку процедури імпічменту став недавній скандал за участі глави Білого дому. Його звинуватили в тиску на лідера іншої країни. Нібито Дональд Трамп попросив президента України Володимира Зеленського, щоб той ініціював розгляд відносно колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера, який входив до складу ради директорів Burisma Group – однієї з найбільших приватних газових компаній України.

На фоні цих подій індекс S&P 500 знизився на 0,84% до 2966,6 пункту на закритті торгів у вівторок, 24 вересня, показавши максимальне денне падіння за місяць. Індекс Dow Jones знизився на 0,53%, до 26 807,77 пункту, а індекс Nasdaq Composite впав на 1,46%, до 7 993,63 пункту. Як пише агенція, на негативну динаміку американських фондових індексів вплинули новини про можливий імпічмент президента США Дональда Трампа.

Крім того, у ході торгової сесії в середу істотно знижуються фондові індекси й країн Західної Європи. Так, зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 упав на 1,28% і склав 384,84 пункти. Британський FTSE 100 опустився на 0,89%, німецький індекс DAX – на 1,15%, французький CAC 40 – на 1,52%. А от іспанський IBEX 35 та італійський FTSE MIB втратили 1,08% й 1,57% відповідно.

Нагадаємо, відтепер “твіти” Дональда Трампа знаходитимуться під постійним контролем американського фінансового холдингу JPMorgan Chase, який створив новий індекс, що демонструватиме вплив записів Дональда Трампа у Twitter на прибутковість американських державних облігацій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram