Новини
14 Вересня 2022
502

У Києві відбудеться оборонний хакатон IDI Camp

Головні теми розробок — електромагнітна зброя та дрони-перехоплювачі

23-25 вересня у Києві відбудеться оборонний хакатон IDI Camp — захід організований у партнерстві з Укроборонпромом та Мінцифрою для розробки ПЗ та технологій, покликаних допомогти ЗСУ прискорити перемогу.

Організатори розповіли, що вже понад 150 учасників погодилися подати свої ідеї та розробки.

Ключові теми розробок оборонного хакатону IDI Camp наступні:

• електромагнітна зброя;

• дрони-перехоплювачі;

• розмінування територій;

• системи психологічного впливу;

• захист БПЛА від засобів РЕБ.

Організатори зазначають, що не обмежуватимуть учасників лише цими темами — вони можуть презентувати свої власні ідеї, розробки та винаходи. Головна умова — щоб вони були корисними Збройним силам України або допомагали усунути наслідки війни.

Реєстрація триватиме до 16 вересня включно — подати заявку можна на офіційному сайті IDI Camp. До участі в хакатоні запрошують насамперед програмістів, які працюють на Python, Java, R, C++, Tensorflow або займаються Embedded-розробкою, операторів безпілотників, радіоінженерів та інженерів-конструкторів. Майстрам-самоукам, які можуть бути корисними при створенні проривних технологічних рішень, також обіцяють знайти місце на хакатоні.

Учасники хакатону IDI Camp змагатимуться за призовий фонд у $20 тис. Крім того, найкращі розробки можуть отримати інвестиції від партнерів. Захід відбудеться у період з 23 до 25 вересня у Києві — точні місця та час, з міркувань безпеки, будуть відомі лише учасникам IDI Camp.

Організатори хакатону — Євген Горошко (візіонер і операційний керівник хакатону), Дмитро Ковальчук (власник компаній Alterra Group та Blaize), Анатолій Маслов (засновник та СЕО ElifTech). Також серед партнерів — Ukrainian Startup Fund, Sigma Software та благодійний проєкт Паляниця.

Нагадаємо, на Буковині створили два індустріальні парки. Їх мета — залучення інвестицій, створення нових робочих місць, підтримка місцевих виробників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram