Новини
14 Квітня 2021
567

У Києві продовжили карантин до 30 квітня

Усі встановлені обмеження діятимуть як і раніше

Влада Києва ухвалила рішення щодо продовження карантину у столиці до 30 квітня. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

“Сьогодні вранці (14 квітня, — Ред.) комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про продовження суворих обмежувальних заходів у Києві на два тижні, тобто до 30 квітня. У нас немає іншого вибору. Інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих. Інакше смертей буде ще більше”, — наголосив Кличко.

Зазначається, що продовжуватимуть діяти всі раніше встановлені карантинні обмеження. Зокрема, й обмеження на роботу транспорту.

Також залишатимуться закритими дитячі садки та школи. Заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на винос і доставку, продуктові ярмарки не проводитимуться.

Нагадаємо, Київ розпочав посилені карантинні заходи 5 квітня — було закрито школи та дитячі садки, а весь громадський транспорт, зокрема метро, ​​почав працювати за спецперепустками.

Тим часом підприємці знову зможуть отримати компенсацію у зв’язку з карантином у “червоних” зонах. На початку тижня прем’єр анонсував прийом заявок на отримання 8 тис. грн допомоги, однак Верховна Рада обмежила низку видів діяльності, які зможуть нею скористатися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram