Новини
11 Березня 2020
1 562

У Києві оголошено карантин: В столиці вводяться обмеження з 12 березня (Оновлено)

Скасовуються масові заходи та закриваються навчальні заклади

З 12 березня в Києві вводять заборону на масові заходи, щоб не допустити поширення коронавирусної інфекції, яка викликає у людини захворювання COVID-19. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, це робиться для запобігання поширення нового коронавірусу.

“Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання коронавірусів, ми вирішили не чекати та убезпечити жителів міста. Превентивні заходи в столиці вводимо з 12 березня. Попередньо — до кінця березня”, — повідомив Віталій Кличко.

У столиці не проводитимуться конференції, концерти, кіносеанси та інші масові заходи. Закриваються розважальні центри та розважальні зони в шопінг-моллах. У торгово-розважальних центрах чергуватимуть медики.

Садки, школи та вищі навчальні заклади припиняють роботу: вчитися будуть дистанційно.

Громадський транспорт поки ходить за звичайним розкладом. Його дезінфікують двічі в день.

Хоча в Києві поки не зафіксували жодного випадку зараження, але, за словами мера, динаміка поширення коронавірусу по світу потенційно може привести до надзвичайної ситуації й в українській столиці.

Також в Україні до 3 квітня вводять обмеження, щоб не допустити поширення коронавірусу. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook нардеп Європейської солідарності Вікторія Сюмар, яка була присутня на засіданні Кабінету міністрів України (КМУ).

В країні закриють навчальні заклади, заборонять збори, на яких присутні понад 200 осіб. При цьому Верховна Рада (в неї входять 450 депутатів) продовжить роботу.

Також скасують авіасполучення з деякими країнами. Якими саме, Сюмар не уточнила. Більшу частину контрольно-пропускних пунктів (КПП) на кордоні закриють: з 219 працюватимуть лише 49.

Карантин ввели. Від завтра на три тижні. До 3 квітня.Він передбачає:- закриття навчальних закладів-заборону масових…

Опубліковано Вікторією Сюмар Середа, 11 березня 2020 р.

 

Інформація підтвердилась у прес-службі Верховної ради України. Однак, в офіційному оголошенні не згадується про обмеження авіарейсів і пунктів пропуску на кордоні.

❗️В Україні оголошено карантин на три тижні❗️📄 Відповідне рішення ухвалили на засіданні Уряду. Зокрема, вжити…

Опубліковано Верховна Рада України Середа, 11 березня 2020 р.

 

Тож, заходи передбачають:

• карантин у навчальних закладах на три тижні;
• обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 і більше осіб (не стосується заходів державної необхідності);
• виділення 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств і служб;
• проведення спортивних заходів без глядачів можливе з дозволу міжнародних організацій;
• до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення.

Нагадаємо, авіакомпанії скасовують низку міжнародних рейсів і скорочують частоту деяких перельотів по країні у зв’язку з поширенням у світі коронавірусної інфекції COVID-19. МАУ рекомендує перевіряти статус рейсів за кілька днів до вильоту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram