Новини
16 Березня 2020
820

У Китаї з початку року найгірші економічні показники за останні три десятиліття

Протягом січня-лютого промвиробництво знизилося на 13,5%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року

У Китаї протягом перших двох місяців 2020 року падіння промислового виробництва стало найсерйознішим за останні 30 років, повідомляє Reuters, посилаючись на статистичні дані, опубліковані владою КНР.

Зі статистики випливає, що “у січні-лютому промвиробництво знизилося на 13,5%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У грудні, коли в країні ще не було виявлено більшість хворих на коронавірус, цей показник зростав на 6,9%”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що на таке зниження статистичних показників аналітики не очікували. Найбільші проблеми були виявлені, зокрема, у сфері торгівлі (падіння на 20,5%), інвестицій в основний капітал (на 24,5%). До того ж експорт з КНР знизився в січні-лютому на 17,2%.

Зазначається, що для повернення до нормальної ситуації економіці КНР потрібно буде ще декілька місяців. І це попри заяви китайської влади про подолання в країні піку коронавірусу. “Тим паче, поширення інфекції по всьому світу може привести до глобальної рецесії, що негативно позначиться на попиті на китайські товари”, – пише видання.

Однак у самому Китаї стверджують, що ефект від коронавірусу буде короткостроковим, а рішучі заходи влади дозволять швидко відновити ситуацію в країні.

Нагадаємо, нещодавно Китай оголосив, що виділить 71,85 млрд юанів (близько $10,3 млрд) для боротьби та профілактики нового коронавірусу. Міністерство фінансів Китаю ретельно працюватиме для забезпечення стабільного функціонування економіки, оскільки епідеміологічна ситуація вплинула на макроекономічну діяльність країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram