Новини
15 Грудня 2020
1 150

У Китаї розпочав роботу завод з виробництва безпілотників

Тим часом Toyota планує презентувати електромобіль, що заряджатиметься за 10 хвилин

У Китаї, місті Цзинань, адміністративному центрі провінції Шаньдун на сході країни, запустили перший у країні завод з виробництва безпілотних комерційних автомобілів, які використовують технологію зв’язку 5G, повідомляє агентство Сіньхуа.

Зазначається, що будівельна площа автозаводу компанії Allcheer Intelligent Automobile становить близько 130 тис. кв. метрів. “З її виробничої лінії минулими вихідними зійшов перший автомобіль на нових джерелах енергії, розроблений для використання у сфері логістики”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що виробнича потужність першої черги проєкту становить 100 тис. автомобілів на рік.

Тим часом Toyota оголосила, що у 2021 році представить свій перший твердотільний акумулятор для електромобілів, який дозволить долати відстань у 500 км без зупинки, а його повна зарядка займатиме всього 10 хвилин, повідомляє Nikkei Asia.

“Ця технологія є потенційною панацеєю від недоліків, з якими стикаються електромобілі, що працюють на звичайних літій-іонних акумуляторах. Йдеться про відносно невеликі відстані, які проходять ці електромобілі, а також їх тривалий час зарядки”, — наголошує видання.

І додає, що новий твердотільний акумулятор від Toyota дозволить їй обігнати всіх конкурентів на ринку. “Електромобілі, що розробляються компанією, матимуть запас ходу, що більш ніж у два рази перевищує хід електрокарів на літій-іонних батареях. При цьому його кузов буде максимально компактним”, — йдеться у повідомленні.

Toyota займає перше місце у світі за кількістю патентів на твердотільні батареї. Додається, що японська Nissan Motor також планує розробити власну твердотільну батарею, але до 2028 року.

Наприкінці липня Investory News писали, що Toyota стала найбільшим автовиробником у світі. За перших шість місяців 2020 р. в усьому світі було продано 4,16 млн автівок.

Нагадаємо, у вересні обсяг виробництва Toyota став найбільшим за всю історію компанії — показники зросли завдяки підвищеному попиту на автомобілі у Китаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram