Новини
21 Травня 2020
1 011

У Китаї понад 90% середніх і малих підприємств відновили роботу

Країна надала від середнього бізнесу до індивідуальним підприємцям загальної допомоги у розмірі $400 мільярдів

Фото: apimages.com

Близько 91% середніх і малих підприємств у Китаї відновили роботу, яка була припинена через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19, свідчать офіційні дані.

З точки зору галузей в обробному і будівельному секторах відновили діяльність 93% компаній, а в секторах готельно-ресторанного господарства та громадського харчування — 87%, сказав представник міністерства промисловості та інформатизації КНР Хуан Лібіна на прес-конференції.

Китай здійснив низку заходів з підтримки МСП, які найбільш сильно постраждали від епідемії, зокрема зниження норми обов’язкових резервів банків, а також надання середнім, малим, мікропідприємствам та індивідуальним підприємцям позикових коштів на загальну суму 2,85 трлн юанів ($400 млрд).

Як запевняють у міністерстві, країна буде продовжувати застосовувати політичні стимули й нарощувати фінансову підтримку цих підприємств.

Згідно з даними Державного комітету охорони здоров’я КНР на своєму офіційному сайті, у материковому Китаї за минулу добу було зареєстровано два нових випадки активного протікання викликаних коронавірусом захворювань і 31 безсимптомний хворий. Один з активних випадків ввезений з-за кордону в провінцію Гуандун, один всередині країни виявлено в Шанхаї.

Серед безсимптомних випадків всередині країни зафіксовані 28, три “імпортовані”, 375 безсимптомних носіїв коронавірусу знаходяться під наглядом медиків. За минулу добу в Китаї не зафіксовано жодного летального результату, пов’язаного з коронавірусом.

Нагадаємо, промислові підприємства КНР через поліпшення епідемічної ситуації по COVID-19 відновили виробництво в середньому на 98,6%. На робочі місця повернулися майже 90% співробітників.

Раншіе Investory News писали, що відбувається з бізнесом в Ухані після закінчення карантину, де в середині грудня виявили перший випадок COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram