Новини
6 Серпня 2020
1 204

У II кварталі 2020 року Adidas зазнав збитків, проте представив оптимістичний прогноз

У порівнянні з минулим роком падіння складе менше ніж 10%

Adidas очікує відновлення прибутковості у третьому кварталі після різкого падіння доходів у другому, через закриття на карантин більшості її магазинів, повідомляє Reuters.

Як зазначив генеральний директор фірми Каспер Рорстед, компанія ще минулого місяця повернулася до зростання на своєму внутрішньому ринку у Німеччині й чекає відновлення продажів у третьому кварталі, “якщо припустити, що понад 90% магазинів залишаться відкритими”.

За його прогнозом, падіння у порівнянні з 2019 роком складе менше ніж 10%, а операційний прибуток – від €600 до €700 млн.

Тим часом акції Adidas, які протягом року знизилися на 17%, зросли вранці у четвер, 6 серпня, на премаркеті на 4%.

Adidas також повідомила про операційні збитки за другий квартал у розмірі €333 млн ($396 млн). “А це гірше очікуваного аналітиками результату у €290 млн через зниження продажів на 35% до €3,579 млрд, що, правда, вище консенсус-оцінки аналітиків у 3,3 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується зниження продажів у географічному плані – в Європі та у Північній Америці, то воно нижче за очікування на 40% і 38%, відповідно. Оскільки фірма Adidas активно застосовувала онлайн-торгівлю.

“Спад продажів в Азії виявився гіршим, ніж очікувалося, лише в Китаї обсяг залишився незмінним у травні-червні”, – зазначили у компанії.

Продажі товарів в інтернет-магазині фірми підскочили на 93% за квартал і залишилися на високому рівні навіть після того, як її магазини почали повторно відкриватися, при цьому 92% з них вже запрацювали, хоча і зі скороченим графіком.

Видання також зазначає, що постраждали від епідемії й конкуренти Adidas по ту сторону Атлантики: квартальні збитки зафіксували Nike Inc і Puma Exploration Inc. “При тому, що Nike зафіксував зростання онлайн-продажів на 75%”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці червня McDonald’s і Adidas випустили спільну колекцію одягу та взуття. Товари можна буде придбати в країнах Східної та Південно-Східної Азії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram