Новини
29 Листопада 2019
838

У Франції біля штаб-квартири Amazon зібралися десятки протестувальників

Активісти тримали транспаранти із закликом відмовитися від масового споживання товарів у “Чорну п’ятницю”

Кілька десятків екоактивістів у п’ятницю, 29 листопада, заблокували на кілька годин штаб-квартиру французького відділення компанії інтернет-торгівлі Amazon. Як повідомляє Reuters, протест приурочений до найбільшого дня розпродажів товарів за зниженими цінами — “Чорної п’ятниці”.

В акції, що проходила у місты Кліші (департамент О-де-Сен) в передмісті Парижа брали участь, зокрема, активісти Greenpeace, Attaс і Extinction Rebellion. Екоактивісти тримали транспаранти із закликами відмовитися від масового споживання товарів, що лише негативно позначається на довкіллі та кліматі планети через збільшення промислової діяльності й транспортних перевезень.

“Сьогодні викиди компанією Amazon парникових газів досягли масштабів цілої країни”, — заявив перед присутніми глава французького відділення Greenpeace Жан-Франсуа Жюйар. Він зазначив, що компанія “могла б значно скоротити викид небезпечних газів, змінивши свою транспортну політику, зокрема, масові перевезення вантажів літаками”.

Викликана до штаб-квартири Amazon поліція припинила акцію протесту, яка тривала трохи більш як дві години. Однак протести екологів тривають в інших районах країни, зокрема, в Ліоні. Там присутні висловили своє негативне ставлення до планів Amazon побудувати поблизу від міського аеропорту ще один свій гігантський склад.

Під час мітингу активісти нагадали, що Amazon “не дотримується положення трудового законодавства Франції, не укладає договорів із трудовим колективом, а також винен у масовому ухилянні від сплати податків і приховуванні доходів”.

Нагадаємо, Investory News дізнались, кому вигідна “Чорня п’ятниця”, на що витрачають гроші покупці та хто проти.

Як відомо, компанія Amazon.com Inc розробила друге, більш потужне покоління процесорних мікросхем для центрів обробки даних. Аналітики очікують, що хмарний підрозділ Amazon забезпечить продаж у $34,9 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram