Мiста
18 Липня 2021
2 204

У Дубаї відкрили рекордно глибокий басейн із “затонулим” містом на дні

На глибині 60 метрів можна відчути себе справжнім підводним археологом

Фото: Deep Dive Dubai/Instagram

У Дубаї, де вже розмістилися найвищий у світі хмарочос і найбільший торговий центр, відкрився ще один привабливий для туристів рекордсмен — найглибший басейн у світі для дайвінгу.

Басейн глибиною 60 м є частиною нового атракціону Deep Dive Dubai. Він внесений до Книги рекордів Гіннесса, в якій побив минулого рекордсмена — басейн польської компанії Deepspot, що має глибину понад 45 м.

У басейні вміщається 14 млн літрів прісної води — це мінімум в чотири рази більше, ніж в будь-якому іншому басейні для дайвінгу у світі.

На цей час потрапити в Deep Dive Dubai можна тільки за запршенням, але наприкінці року він відкриється для масової публіки. Наслідний принц Дубая шейх Хамдан бін Мохаммед бін Рашид Аль Мактум був одним із перших відвідувачів басейну і поділився своїм досвідом у соціальних мережах.

Температура води підтримується на рівні 30 градусів за Цельсієм, що як раз є комфортною температурою для носіння тонкого гідрокостюма або купальника.

Критий басейн розташований всередині споруди у формі устриці площею 1,5 тис. кв м. Його особливість — підводне місто зі спустілими затопленими будинками, які можуть досліджувати дайвери. Басейн обладнаний сучасними системами освітлення і звуку, що дозволяють поринути (буквально) в особливу атмосферу.

У дайвінг-комплексі також є ресторан з великими вікнами й телевізійними екранами, що дозволяє сім’ям і друзям, які не займаються дайвінгом, спостерігати за тим, що відбувається.

Відвідувачів басейну попереджають, що після будь-якого занурення рекомендується почекати 18-24 год, перш ніж піднятися на висоту понад 300 м (це може обернутися декомпресійною хворобою), так що дайверам краще відкласти відвідування Бурдж-Халіфа після басейну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram