Новини
15 Лютого 2023
425

У другому півріччі року може виникнути всесвітній дефіцит нафтопродуктів

Такий прогноз зробило Міжнародне енергетичне агентство

Китай покриє майже половину цьогорічного зростання попиту на нафту після пом’якшення ковідних обмежень, але скорочення виробництва ОПЕК+ може спричинити дефіцит нафтопродуктів в другому півріччі 2023 року, повідомило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), передає Reuters.

“Прогнозується, що поставки з ОПЕК+ скоротяться через санкції проти росії. Здається, що світова пропозиція нафти перевищуватиме попит протягом першої половини 2023 року, але баланс може швидко змінитися до дефіциту, оскільки попит відновиться, а видобуток у росії припиниться”, — йдеться в щомісячному нафтовому звіті паризького агентства.

Міжнародні санкції проти росії, спрямовані на те, щоб позбавити її коштів після того, як вона вторглася в Україну, поки що мало вплинули на її експорт нафти, який у січні знизився лише на 160 тис. барелів на добу порівняно з довоєнним рівнем.

Але видобуток скоротиться приблизно на 1 млн барелів на добу до кінця першого кварталу, після європейської заборони на морський імпорт і міжнародні санкції щодо обмеження цін, додали в МЕА.

Нагадаємо, вперше в історії Ізраїль розпочав експорт нафти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram