Новини
23 Травня 2022
492

У Чугуєві масштабні руйнування

У місті зруйновано два мости, житлові будинки та об’єкти інфраструктури

Місто Чугуїв Харківської області, яке було звільнено від окупантів на початку березня, зазнало руйнувань і зараз на шляху до відновлення, повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

У Чугуєві, що стоїть на річці Сіверський Донець, зруйновано два мости. Для того, щоб забезпечити сполучення, зараз облаштовані переправи. На одному мосту є пішохідний перехід, на іншому — облаштований об’їзд.

“Наразі розробляється проєктна документація. Як тільки військові дадуть дозвіл — розпочнеться будівництво нових мостів”, — повідомив голова ОДА.

Під час звільнення міста від окупантів тривали важкі бої, внаслідок чого там повністю зруйновано три багатоквартирні будинки та 15 приватних. Частково пошкоджено 177 будинків.

Також через дії окупантів постраждали дитячі садки, школи, лікарні, промислові підприємства.

Мер Чугуєва Галина Мінаєва весь час залишалася у місті, зараз продовжує працювати над відновленням.

“Насамперед йдеться про повернення житла тим, чиї будинки повністю зруйновані. Вже опрацьовується план залучення та розбудови готелів та будівництво нових будинків”, — зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, що Київська школа економіки підрахувала збитки у селі Горенці. Інфраструктурі одного з сіл Київщини завдано шкоди на понад 2 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram