Новини
22 Лютого 2022
720

У Buffer розповіли, перед якими труднощами вони стали під час введення 4-денного робочого тижня

Компанія натикалася на постійні складнощі, проте проблеми були розв’язані

Американська компанія Buffer, яка займається виробництвом програмного забезпечення для управління соцмережами, тимчасово збільшила кількість вихідних днів для всіх співробітників до трьох ще в травні 2020 року, пише CNBC. Експеримент через місяць перетворився на постійну практику, проте супроводжувався низкою складнощів.

Buffer позиціонує себе як компанію відкриту до трудових інновацій. Наприклад, усі співробітники знають, скільки заробляє кожен із них (всі зарплати публікуються для штату), а на віддалений режим роботи розробник перейшов ще у 2015 році. Наприкінці 2021 року, через півтора року після переходу на чотириденний робочий тиждень, 91% співробітників заявили, що стали щасливішими та продуктивнішими.

Щоб успішно впровадити чотириденний тиждень Buffer довелося подолати такі проблеми:

1. Встигати вкладатися в нові дедлайни

Найважливіше для бізнесу — це зрозуміти, як встигнути зробити все вчасно, зазначає голова пресслужби компанії Хейлі Гріффіс. Спочатку співробітники мали відчуття, що вони роблять той самий обсяг роботи за коротший період, але в Buffer розуміли, що працювати в такому режимі постійно не вийде.

Компанія змінила свої робочі практики, щоб краще пристосуватися до 32-х годинної роботи протягом чотирьох днів. Зокрема, було скорочено кількість робочих зустрічей. Також у Buffer почали використовувати інструменти для асинхронної комунікації, наприклад Threads. Крім того, в компанії переглянули попередні терміни виконання роботи.

Незабаром з’явилася ще одна проблема: а чи не працюють співробітники таємно щоп’ятниці, щоб усе встигнути? За даними опитування Buffer, 73% її співробітників працюють строго протягом чотирьох днів, проте 27% працюють чотири з половиною дні. У додатковий час вони відповідають на листи або виконують швидкі завдання.

2. Структура проти гнучкості

Визначити, в який день працівникам дати вихідний, виявилося непросто. Наприклад, команда Гріффіс воліла зробити вихідним днем ​​середу, проте це порушило організованість. Співробітникам однієї команди потрібно було співпрацювати й з іншими групами, і розбіжність у вихідні дні все ускладнювало. Зрештою було вирішено зробити для всіх вихідний день у п’ятницю.

3. Випадки, коли доводиться працювати усі сім днів

Єдиний відділ, у всіх співробітників якого немає можливості одночасно взяти вихідний у п’ятницю — відділ обслуговування користувачів. Вони ще можуть взяти додатковий вихідний день, але в різний час. Компанії довелося найняти нових співробітників, щоб впоратися з навантаженням та залишити при цьому для відділу можливість працювати чотири дні на тиждень.

4. Залучення співробітників

В межах опитування 84% співробітника Buffer заявили, що їм вдається виконувати весь потрібний обсяг роботи за чотири робочі дні. Продуктивність команд залишилася стабільною, проте лідери зауважили, що постраждала залученість до роботи. Розв’язати проблему допомогло скорочення робочих зустрічей та запровадження неформальних соціальних онлайн-заходів.

Нагадаємо, відомий письменник і підприємець Скотт Янг розповів про навички, які принесуть користь у будь-якій професії. Докладінше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram