Новини
24 Березня 2022
418

У Брюсселі відбудуться саміти ЄС, НАТО та Великої сімки: Деталі

У фокусі — підтримка України в протистоянні російській агресії

У Брюсселі 24 березня відбудуться саміти Європейського союзу, НАТО та Великої сімки. Основне питання: підтримка України у війні, яку проти неї веде росія.

У саміті ЄС візьме участь президент США Джо Байден, а президент України Володимир Зеленський звернеться до всіх через відеозв’язок.

Саміт НАТО розпочнеться вранці четверга — очікується, що глави держав та урядів країн-членів організації почнуть з’їжджатися до штаб-квартири з 8.00 для того, щоб о 10.00 розпочати засідання Північноатлантичної ради. Пресконференція очікується о 13:15.

Тут же, у приміщенні штаб-квартири, відбудеться зустріч лідерів країн-членів Великої сімки. Саміт ЄС, у межах якого лідери ЄС обміняються думками із президентом США Байденом, розпочнеться о 16.30.

Анонсуючи у четвер майбутній саміт, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав: “Завтра лідери НАТО підтвердять нашу підтримку України. Україна має право на самооборону згідно зі Статутом ООН. І ми допомагаємо українцям обстоювати це фундаментальне право”.

За його словами, лідери країн НАТО “зустрінуться у вирішальний момент для нашої безпеки”. “І я з нетерпінням чекаю на зустріч із президентом Зеленським, який виступить перед нами під час зустрічі (через відеозв’язок)”, — додав Столтенберг.

А на брифінгу високопоставленого європейського чиновника, який також пройшов у середу, журналістам повідомили, що лідери Європейського союзу і президент США мають намір знову підтвердити свою єдність щодо підтримки України у війні, яку проти неї веде Росія.

“Ідея полягає в тому, щоб після саміту НАТО та Великої сімки (теж відбудеться 24 березня у Брюсселі в штаб-квартирі НАТО) знову підтвердити єдність щодо російської агресії проти України. Це буде головна тема засудження, яка буде розділена на різні підтеми — хід війни, підтримка України та міжнародний вимір, що є досить важливим елементом, коли йдеться про те, щоб чинити тиск на рф”, — сказав він. Перед лідерами у форматі відеоконференції також виступить президент України Володимир Зеленський.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram