Новини
3 Липня 2019
798

У Британії схвалили створення першого криптовалютного хедж-фонду

Компанія отримає можливість тримати під управлінням активи на суму понад €100 млн

Лондонський хедж-фонд Prime Factor Capital став першою криптовалютною інвестиційною фірмою, що отримала дозвіл Управління фінансового нагляду Великої Британії, повідомляє Bloomberg.

Компанія буде регулюватися британським фінансовим регулятором як повноцінним керівником альтернативного інвестиційного фонду, а також підкорятися законам Євросоюзу.

Таким чином, Prime Factor Capital отримає можливість тримати під управлінням активи на суму понад €100 млн.

“Ми фокусуємося тільки на одному класі активів, який дозволив нам стати лідерами в цьому просторі та завоювати авторитет серед криптовалютних інвесторів”, – прокоментували засновники компанії.

Також згідно з європейськими нормами регулювання Prime Factor Capital повинен найняти незалежного кастодіана, на якого буде покладено завдання з контролю виплати доходів інвесторам і активами фонду.

Компанія заснована на початку 2018 р. Майклом Вонгом та Адамом Грімслі, в минулому провідні портфельні менеджери інвестиційного фонду BlackRock Inc. Виконавчим директором Prime Factor Capital є колишній трейдер RWE AG на ринку енергетичних деривативів Нік Нідермовве.

Нагадаємо, компанія Facebook офіційно оголосила про плани запуску власної криптовалюти Libra у 2020 році. Здійснювати транзакції з використанням Libra можна буде за допомогою сервісів Facebook Messenger, WhatsApp, а також розробляється в даний момент спеціальний додаток.

Розробники криптогаманця PlusToke поцупили $3 млрд у своїх клієнтів. На сьогодні це найбільша махінація криптовалютної фінансової піраміди у Китаї.

Також, Monobank – перший український онлайн-банкінг, отримав фінансову ліцензію від британського регулятора. Протягом наступних декількох тижнів компанія запустить бета-версію онлайн-банку Koto.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram