Новини
23 Липня 2020
899

У боротьбі за ринок: Slack звинуватила Microsoft в антиконкурентній поведінці

Компанія подала скаргу до Європейської комісії

Американська компанія Slack, що займається розробкою програми обміну повідомленнями, поскаржилася на Microsoft до Європейської комісії, звинувативши її в антиконкурентній поведінці, про це йдеться у повідомленні компані.

“Microsoft зловживає своїм становищем, що домінує на ринку, оскільки об’єднала корпоративний месенджер Teams з пакетом Office 365 і без згоди користувачів встановила його на мільйони комп’ютерів”, – зазначається у скарзі.

У компанії наголосили, що впевнені щодо переваг свого продукту, однак не можуть ігнорувати незаконні дії та спробу обмежити користувачів у виборі інструментів, які їм подобаються.

“Це більше, ніж просто “Slack проти Microsoft” – це протистояння двох дуже різних філософій цифрового майбутнього. Ми хочемо 2% від вашого бюджету на софт, а їм потрібні всі 100%”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає CNBC, компанія просить Єврокомісію змусити Microsoft продавати Teams як окремий продукт, а не пов’язувати його з Office 365.

“У Microsoft не змогли оперативно прокоментувати ситуацію, але представник Єврокомісії підтвердив отримання позову та пообіцяв, що його розглянуть згідно зі стандартною процедурою”, – зазначає видання.

До речі, у травні 2020 року голова Slack Стюарт Баттерфілд заявляв, що Microsoft “нездорово стурбована” ідеєю знищити месенджер. Тоді він розповів про публікацію в блозі Microsoft, де компанія безпосередньо порівняла число активних користувачів Slack і Teams.

“Жоден інший розробник не зробив би цього. Microsoft раніше ніколи не робила цього”, – наголосив він.

Нагадаємо, у червні минулого року Slack Technologies здійснив первинне розміщення акцій на Нью-йоркській фондовій біржі. Тоді капіталізація компанії перевищила заплановану вартість майже на $8 млрд.

А от Microsoft попри Covid-19 у III фін кварталі збільшив чистий прибуток на 22%, виторг – на 15%. Усе завдяки попиту на додаток Teams для створення чатів і проведення онлайн-зустрічей, а також ігрових сервісів Xbox.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram