Новини
7 Лютого 2022
792

У Берліні відкриють музей у будівлі занедбаної автозаправки

Тим часом в Італії покинуту в’язницю планують переробити на культурний центр

Фото: DPA, Dwell/Freunde von Freunden; Icon Gas Station by Template from NounProject.com

У будівлі занедбаної автозаправки Shell у Берліні мають намір відкрити музей. Там виставлятимуть роботи художника Георга Гросса, якого у 20-х роках засудили нацисти та вигнали з міста, повідомляє 34travel.

Будівлю декілька років тому викупив галерист Юрг Юдін — шанувальник творчості художника. За три роки він зробив поряд невелику прибудову, розбив ставок, переробив автомайстерню та касову кімнату.

Фото: DPA, Dwell/Freunde von Freunden; Icon Gas Station by Template from NounProject.com

Музей поки що немає своєї колекції, але для виставок він використовуватиме майно художника та приватні колекції, які готові зробити свій внесок. У планах щорічно проводити дві спеціальні виставки, розпочнуть із ранніх робіт Гросса.

“Музей насправді занадто малий, Гросс заслуговує на більший простір”, — йдеться у повідомленні.

Георг Гросс — німецький політичний карикатурист. Він заснував свій художній експресіоністський рух у Берліні, але пізніше емігрував до США.

Фото: DPA, Dwell/Freunde von Freunden; Icon Gas Station by Template from NounProject.com

Тим часом в Італії збираються відкрити культурний центр у будівлі колишньої в’язниці XVIII ст. Реконструкцією останнього вже займаються — влада виділила на роботи €70 млн. Будівля розташована на віддаленому острові Санто-Стефано.

За планами авторів проєкту, місце стане музеєм, івент-спейсом і творчою резиденцією. Незабаром тут мають з’явитися експозиція просто неба, майданчики та конференц-зали для проведення заходів. Щороку культурний центр планує приймати близько 40 тис. відвідувачів.

Фото: Raffaela Mariniello/Ministero della cultura

Міністр культури Італії назвав цей проєкт особливо важливим на фоні виходу із кризи пандемії. Він сподівається, що місце стане привабливою туристичною локацією для місцевих та іноземців.

В’язниця на острові Санто-Стефано була побудована 1789-го й працювала до 1965 року. Особливо активно вона використовувалася під час Другої світової війни — туди посилали антифашистських дисидентів, серед яких були майбутній президент Італії Алессандро Пертіні, один із засновників Євросоюзу Альтієро Спінеллі та інші.

Нагадаємо, у Шанхаї відкрився торговий центр із тисячею дерев на фасаді. У ньому понад 100 магазинів та 63 точки громадського харчування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram