Новини
24 Липня 2019
678

У Alibaba з’явився власний майданчик для американських продавців

Компанія пообіцяла малому та середньому бізнесу відкрити ринок b2b-торгівлі обсягом близько $24 трлн

Китайська компанія Alibaba, найбільший у світі глобальний онлайн-ринок для бізнесу, відкрила свій інтернет-майданчик оптової торгівлі для виробників і дистриб’юторів з США, повідомляє Alizila.

Зазначається, що раніше американський малий та середній бізнес мав змогу тільки купувати товари на платформі. “Тепер компанії зможуть виставляти на Alibaba товари на продаж по всьому світу”, – зазначає видання.

І додає що Alibaba пообіцяла американському малому і середньому бізнесу доступ до світового ринку електронної b2b-торгівлі, обсяг якої за даними Комітету з питань зовнішньої торгівлі США досягає $24 трлн.

За словами Джона Каплана, глави підрозділу B2B північноамериканського регіону в Alibaba Group, компанія прагне розширити можливості підприємців й допомогти їм досягти успіху на своїх власних умовах. “Маючи 10 млн активних бізнес-покупців у понад 190 країнах і регіонах, ми змінюємо B2B-комерцію, надаючи інструменти та послуги, які необхідні для компаній малого і середнього бізнесу США, щоб вони могли конкурувати та процвітати на сьогоднішньому глобальному ринку”, – зазначив він.

За інформацією Reuters, щоб розмістити товари на Alibaba американським компаніям потрібно заплатити членський внесок в розмірі $2 тис., а також оплачувати рекламні та маркетингові витрати.

У свою чергу Bloomberg зазначає, що одними з перших американських компаній на Alibaba стануть постачальник свіжих фруктів й овочів Robinson Fresh. “А також ритейлер канцелярських товарів Office Depot”, – пише видання.

Alibaba заснована Джеком Ма в 1999 році. За інформацією Reuters до липня 2019 року майданчиком скористувалося 10 млн активних покупців, “третина яких проживає в США, а також 150 тис. продавців, 95% з яких знаходиться в Китаї”.

Раніше Investory News писали, що компанія інвестує в розвиток e-commerce та логістику. Так, платформа Alibaba для продажу оригінальних товарів від офіційних брендів – компанія Tmall Global, оголосила про плани протягом 5 років ввезти до Китаю товарів на загальну суму $200 млрд, запустивши шість глобальних центрів із закупівель імпортних товарів для своїх магазинів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram