Новини
27 Січня 2022
864

У 2022 році Tesla перейде з електромобілів на створення роботів-гуманоїдів Optimus

У компанії вирішили відкласти запуск авто за $25 тисяч і Cybertruck

На фото: Робот-гуманоїд Optimus

Робот-гуманоїд Optimus — найважливіша річ, над якою Tesla працюватиме 2022 року, заявив інвесторам генеральний директор компанії Ілон Маск, повідомляє Bloomberg. Робот був анонсований 2021 року: він танцював на сцені.

“Роботи-гуманоїди будуть важливими для розв’язання проблеми нестачі робочої сили в США, і їхнє перше використання заплановане на заводах Tesla”, — наголосив Ілон Маск на відеоконференції з інвесторами. За його словами, Optimus “з часом може стати більшим, ніж автомобільний бізнес”.

Крім того, Tesla не планує випускати нові моделі електромобілів у новому році. Йдеться про бюджетний Tesla Model 2 та Cybertruck. Причина — проблеми у ланцюгу постачання через дефіцит мікрочипів.

Як зазначається у фінансовому звіті компанії, 2021 рік став для Tesla проривним. Так, прибуток компанії за рік зріс до $5,5 млрд, виторг зріс на 42% до $53,8 млрд. Постачання електромобілів зросло на 87% проти 2020 року — це рекордне зростання для Tesla.

За словами Ілона Маска, через тривалий дефіцит чіпів 2022 року компанія все ще не зможе представити нові моделі електромобілів — Tesla Model 2 і Cybertruck. Крім того, компанії поки немає потреби запускати нові моделі у виробництво.

“Мета на сьогодні — нарощувати виробництво вже тих моделей, що є наразі й заробляти на них. Останній рік (йдеться про фінансові результати) показує, що така стратегія має сенс”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначає CNBC, про те, що Tesla готується випустити на європейський ринок новий недорогий електромобіль, стало відомо влітку 2021 року. Згідно з планами компанії, Tesla Model 2 повинен був з’явитися у продажу 2023-го. Його ціна — $25 тис. Наразі компанія тимчасово зупинила роботу над його розробкою.

Вже декілька разів компанія відкладала виробництво Cybertruck через нестачу акумуляторів. Востаннє — у вересні 2021 року. Тоді йшлося про відновлення роботи над цією моделлю не раніше кінця 2022 року, а масового виробництва — початку 2023-го.

У зв’язку з цим компанія зосередиться на збільшенні виробництва тих моделей, що вже є.

Раніше Investory News писали, що хакер-підліток віддалено отримав доступ до більш ніж 20 Tesla у всьому світі. Йому вдалося віддалено регулювати гучність стереосистеми автомобілів та керувати дверима транспортних засобів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram