Новини
8 Грудня 2021
501

У 2020 році креативні індустрії згенерували 4,2% доданої вартості

Обсяг реалізованої продукції бізнесу у цій сфері становив 333,9 мільярда гривень

Загалом у 2020 році креативні індустрії згенерували 4,2% доданої вартості української економіки. Це 132,4 млрд грн, і такий показник перевищує індикатори 2019 року — 3,9%, повідомляє пресслужба МКІП із посиланням на міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

“Результати зростання креативного бізнесу вже вражають: на 0,3% більший внесок у ВВП, якщо порівняти з роком раніше. І це в період коронакризи, коли сфера зазнавала чималих збитків. Тому й надалі стимулюватимемо її розвиток. І дослідження на цьому не припиняться: адже аналітика та статистика ринку є дуже важливою. Вона сприяє розумінню реальної картини справ і допомагає знайти точки, куди рухатися у майбутньому”, — сказав Ткаченко.

Зазначається, що дедалі більше людей обирають роботу у креативних індустріях. 2020 року цей відсоток зріс до 4, це — 360,3 тис. українців. У 2019 році цей відсоток становив 3,8%. У 2020 році деякі види діяльності значно покращили свої показники проти попереднього року, особливо ІТ та дизайн, інші постраждали від коронакризи.

Також обсяг реалізованої продукції бізнесу у сфері креативних індустрій становив 333,9 млрд грн — це 3% від загального обсягу реалізованої продукції в Україні.

Як повідомляється, позитивна динаміка українських креативних індустрій спостерігається на фоні падіння ВВП у 2020 році на 4%, а також уповільнення зростання сфери у світі через пандемію (за даними ЮНЕСКО). Зокрема, це свідчить про вагому частину сектора ІТ у структурі креативних індустрій, які виявилися менш уразливими до наслідків пандемії. Це може також вказувати на значну тіньову частку економіки, яка не зображається у статистиці.

Як писали раніше Investory News, Верховна Рада України схвалила в другому читанні та в цілому законопроект №3851 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram