Новини
3 Грудня 2019
1 110

У 2020 році користувачі витратять $18,8 мільярда на технології VR та AR

Найбільшим попитом вони користуватимуться у Китаї, США, Західній Європі та Японії

Наступного року технології доповненої та віртуальної реальності матимуть більший попит, у порівнянні з 2019 роком. Так, у 2020 році на них буде витрачено близько $18,8 млрд, а це на 78,5% більше, ніж цього року, коли ринок склав $10,5 млрд, повідомляє DigiTimes, посилаючись на дані аналітиків IDC.

“Зростання популярності продуктів доповненої й віртуальної реальності найближчі п’ять років показуватиме хороші результати”, – пише видання. І додає, що за прогнозами IDC, у період з 2019 по 2023 роки щорічне збільшення триматиметься на рівні 77%.

Так, основним споживачем продуктів доповненої й віртуальної реальності є комерційний сектор. У 2020 році його частка складе 50%, а у 2023 році – збільшиться до 68,8%. У цьому секторі найбільшими споживачами будуть торгівля ($1,5 млрд) і виробництво ($1,4 млрд).

“Доповнену та віртуальну реальність комерційний сектор використовує, переважно, для тренування й навчання ($2,6 млрд), а також індустріального обслуговування ($914 млн)”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що наступного року третину ринку складатимуть домашні споживачі. “Вони купуватимуть доповнену й віртуальну реальність для ігор ($3,3 млрд) і перегляду можливостей цієї технології ($1,4 мрлд)”, – зазначає видання.

Основним напрямком витрат будуть апаратні пристрої, на які доведеться 2/3 всіх витрат. При цьому частіше купуватимуть рішення віртуальної реальності. “Однак до кінця прогнозованого періоду доповнена реальність (пристрої, програмне забезпечення та сервіси) у показниках суми вирвуться вперед”, – йдеться у повідомленні.

Найбільші витрати на доповнену й віртуальну реальність аналітики очікують у Китаї ($5,8 млрд), США ($5,1 млрд), Західній Європі ($3,3 млрд), Японії ($1,8 млрд).

Детальніше щодо цієї теми можна прочитати в матеріалі Investory News “Нереально круто: Хто ділить ринок VR та AR”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram