Новини
18 Грудня 2018
1 371

У 2018 році ринок e-commerce в Україні виріс до 65 млрд грн

За прогнозом наступного року зростання має складати не менше 25%

За підрахунками групи компаній EVO, у 2018 р. український ринок електронної комерції збільшився на третину у порівнянні з попереднім роком та досяг 65 млрд грн. Про це InveStory news повідомив директор з розвитку EVO Денис Горовий.

«Обіг фізичних товарів і послуг, придбаних онлайн у 2018 році, сягає 65 млрд грн, – зазначив Денис Горовий,- Виручка від їхньої реклами в соцмережах, на маркетплейсах та онлайн-ресурсах гравців ринку — 9,5  млрд грн. На доставці товарів, придбаних онлайн, оператори заробили 2,6 млрд грн, на онлайн-оплатах — 0,8  млрд грн».

При цьому він відзначив, що цього року компанія змінила методику оцінювання обсягу ринку, підрахувавши не лише не лише обіг товарів і послуг, а й вартість супутніх сервісів: реклами, просування, онлайн-оплати та доставки.

За прогнозом EVO, у 2019 р. e-commerce збільшиться щонайменше на 25% і досягне 81,25 млрд грн.

Фото: EVO

«Межа між офланном і онлайном стирається: Amazon запускає фізичні магазини без кас, Alibaba відкриває магазин з інтерактивними дзеркалами, Розетка — офлайн-магазини, Ашан — маркетплейс, – зазначив Денис Горовий.

Також, за його даними, за рік на маркетплейсах EVO (Prom.ua, Bigl.ua, Crafta.ua, Shafa.ua) українці придбали товарів на 9,5 млрд грн та на 10,5 млрд гривень — на сайтах компаній на Prom.ua. Загалом на маркетплейсах у 2018 р. витратили на 54% більше, ніж за минулий рік, кількість замовлень зросла на 47%, а середній чек – на 5%.

Нагадаємо, напередодні офіційно завершилася угода з об’єднання групи компаній EVO та Rozetka.ua.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram