Новини
16 Серпня 2019
753

Twitter інвестував $100 млн в індійську медіаплатформу ShareChat

Стартап зосередиться на розширенні бази користувачів в Індії та сподівається подвоїти її у 2020 році

Фото: techcrunch.com

Соціальна мережа Twitter інвестувала $100 млн в індійську медіаплатформу ShareChat. У фінансуванні взяли участь TrustBridge Partners, Shunwei Capital, Lightspeed Venture Partners, SAIF Capital, India Quotient і Morningside Venture Capital, повідомляє TechСrunch.

“Завдяки новому раунду фінансування ShareChat оцінюється приблизно в $650 млн”, – пише видання, посилаючись на власне джерело. При цьому в самій компанії коментувати оцінку відмовилися.

Як зазначив Маніш Махешварі, директор компанії Twitter India, інвестиції допоможуть ShareChat зростати. “А також забезпечать менеджменту компанії доступ до вищого керівництва Twitter як до надійних партнерів”, – заявив він.

Видання пише, що наразі майже всі IT-компанії світу вважають Індію одним зі своїх ключових ринків.

ShareChat обслуговує щомісяця 60 млн індійських користувачів на 15 діалектах. Фішка компанії в тому, що платформа не підтримує англійську мову і не планує змінювати таку стратегію. “Тільки 10% жителів Індії хоч якось говорять англійською, в той час як хінді знає понад 500 млн. Якщо акцент робиться на міжнародну мову, то незрозумілий контент відштовхує основне населення. Тому ShareChat не планує його додавати в принципі”, – заявив Анкуш Сачдева, співзасновник і генеральний директор компанії.

Що стосується грошей, то у компанії розповіли, що експериментували з рекламою в додатку та на сайті. “Але в даний час отримання доходу не є основним напрямком, – зазначив Анкуш Сачдева. – Тепер ми в серії D, так що, очевидно, у нас є зобов’язання перед нашими інвесторами заробляти гроші. Але ми всі вважаємо, що на даному етапі нам потрібно зосередитися на зростанні”.

ShareChat, штаб-квартира якої розташована в Банґалорі, також має багато користувачів в Бангладеш, Непалі та на Близькому Сході, де багато хто говорить індійською регіональною мовою. Проте стартап нині планує зосередитися в основному на розширенні своєї бази користувачів в Індії та сподівається подвоїти її протягом наступного року.

У планах компанії – відкриття офісу в Сан-Франциско. “Його ми використовуватимемо для зміцнення технологічної інфраструктури та залучення нових талановитих технічних фахівців”, – розповів Анкуш Сачдева.

Нагадаємо, 2018 рік став першим прибутковим роком в історії соціальної мережі Twitter. Так, виторг компанії за IV кв. виріс на 24% рік і склав $909 млн, з них $791 млн принесла реклама. Чистий прибуток компанії за квартал склав $255 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram