Новини
24 Вересня 2021
705

Twitter дозволив перераховувати авторам “чайові” в криптовалюті

Соцмережа не братиме відсоток з операцій

Користувачі додатка Twitter на пристроях під управлінням iOS отримали можливість під’єднати донати через мережу Lightning Network. Для цього потрібно підключити до профілю сторонній сервіс на кшталт CashApp.

Згідно CoinDesk, функція незабаром з’явиться в додатках на операційній системі Android. За словами представників компанії, сервіс криптовалютних “чайових” повністю базуватиметься на сторонніх рішеннях, таких як Strike. При цьому Twitter “не бере участі в русі коштів” і не отримує виторгу від платежів.

Користувачам з різних регіонів світу будуть доступні різноманітні рішення. Менеджер з продукту Естер Кроуфорд зазначила, що винятком є ​​біткоїни та Lightning Network — інструментами можуть скористатися користувачі з будь-якої точки планети, повідомляє Forklog.

“У нас є прекрасна можливість вибрати глобальні, безбар’єрні варіанти. Біткоїни — найкращий з них. Ми знаємо, що ще не всі у світі здійснюють операції з цифровим золотом, але вважаємо його одним з кращих рішень”, — додала Кроуфорд.

Інформація про те, що Twitter тестує біткоїни-донати, з’явилася на початку вересня. Уже тоді повідомлялося про необхідність використовувати сторонні додатки для підключення нового сервісу.

Пізніше розробник Алессандро Палуцці опублікував скріншоти інтерфейсу, що дозволяє додати біткоїн- і Ethereum-адресу до профілю Twitter для приймання донатів.

Як зазначає Forklog, голова компанії Джек Дорсі є давнім прихильником Lightning Network. У 2019 він заявив, що інтеграція мережі у додаток CashApp від Square (також належить Дорсі) — питання часу.

У 2020 році криптовалютний підрозділ Square оголосив про створення набору засобів розробки для спрощення впровадження Lightning Network у гаманці.

Крім інтеграції біткоїн-донатів, у Twitter також розповіли про плани додати на соціальну платформу систему верифікації NFT. Тобто, користувачі зможуть підключати до профілів криптовалютні гаманці.

Нагадаємо, Twitter погодився виплатити понад $800 млн для врегулювання колективного позову зі звинувачення в тому, що він ввів інвесторів в оману щодо кількості клієнтів соцмережі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram