Новини
9 Травня 2023
419

Туреччина тепер постачає газ до Європи та на Балкани

Країна має намір скористатися можливостями у питанні транспортування газу

Туреччина вже постачає газ в Європу, зокрема країни Східної, Південно-Східної Європи та Балкан, повідомив Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє TRT Haber.

“Зараз ми почали постачати газ в Європу, особливо до Східної, Південно-Східної Європи та Балкан. Ми подвоюємо потужність трубопроводу “Tanap” з Азербайджану з 16 млрд до 32 млрд кубометрів. Це займе 5-6 років. У нас є 5 ЗПГ-терміналів. Ми підписали контракти з Америкою та Оманом”, — повідомив міністр.

За його словами, Туреччина налагодила постачання ЗПГ танкерами з Алжиру, Нігерії та 15 різних країн.

“Перетворивши його на газ на терміналах, почали торгівлю і його експорт по трубах. Частину природного газу ми під’єднали до системи. Нам цього мало, але ми вже стали важливою країною в торгівлі газом”, — сказав Чавушоглу.

Міністр також зазначив, що Туреччина в справі постачання газу розуміє значення Азербайджану та інших країн Середньої Азії.

“Вже є маршрут по Ірану. Центральний коридор зі сходу на захід є життєво важливим для торгівлі між Азією та Європою”, — зауважив міністр.

За його словами, Туреччина набуває вагу у питанні транспортування газу та має намір скористатися цими можливостями у майбутньому.

Нагадаємо, приватні газовидобувники не змогли продати третину свого газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram