Новини
15 Грудня 2020
740

Туреччина буде виробляти для української армії корвети та бойові дрони

Йдеться про проекти, покликані радикальним чином посилити можливості Військово-морських сил України

Міністерство оборони вперше в історії уклало прямі зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, повідомляє прес-служба відомства.

“Міністр оборони України Андрій Таран підписав угоди з турецькими компаніями про передачу технологій і виробництво корветів та ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних сил України”, — йдеться у повідомленні.

Документ підписаний в рамках візиту в Україну турецької делегації на чолі з президентом директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїлом Деміром.

Як повідомив міністр оборони, мова йде про проекти, покликані радикальним чином посилити боєздатності Військово-Морських сил України для підвищення безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Це перші конкретні домовленості в рамках нещодавно підписаної угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки.

Таран передав членам турецької делегації високу оцінку президента України Володимира Зеленського оперативних кроків з реалізації домовленостей, досягнутих під час його недавнього візиту до Туреччини.

Глава держави, повідомив міністр, сподівається, що підприємства українського оборонного комплексу отримають потужний імпульс для розвитку шляхом турецьких технологій та інвестицій.

Як раніше писали Investory News, “Укроборонпром” більше працює на експорт, ніж на внутрішній ринок: концерн продає за кордон дві третини від усього виробництва.

Згідно з даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру (SIPRI), США залишається найбільшим виробником зброї. До списку великих гравців на ринку озброєнь уперше увійшла й фірма з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram