Новини
5 Грудня 2019
1 003

Тривале падіння Bitcoin призвело до закриття 70-ти криптофондів

Якщо такий тренд продовжиться, орієнтовані на криптовалюту хедж-фонди можуть перестати існувати

В цьому році було закрито близько 70 криптовалютних хедж-фондів, які обслуговували таких інституційних інвесторів, як пенсійні фонди та сімейні офіси. Якщо тенденція продовжиться, орієнтовані на криптовалюту хедж-фонди можуть зникнути, пише Bloomberg.

Згідно з дослідженням Crypto Fund Research в США, кількість нових фондів, які почали роботу в цьому році, становить менше половини числа всіх подібних проектів у 2018 р.

Північна Америка очолила список регіонів, де все частіше закриваються криптовалютні фонди: у 2019 р. їх число дорівнювало 28. За нею йдуть Європа з 23 фондами та Азійсько-Тихоокеанський регіон — 14.

Природна мінливість біткоїну та інших криптовалют продовжує вселяти в інвесторів недовіру та утримувати їх від вкладень у розвиток криптотехнологій.

“Ринок безумовно орієнтований на роздрібну торгівлю і залишиться таким в осяжному майбутньому”, — коментує виданню співзасновник трекерного крипто-ринку Coin Metrics Нік Картер.

Наразі в цілому налічується 804 криптовалютних фонди, з яких 355 — хедж-фонди та 425 — венчурні.

Згідно з дослідженням Crypto Fund Research, на сьогодні крипто-фонди Arrington XRP, BlockTower Capital, Brian Kelly Capital Management, Digital Currency Group і Fenbushi Capital входять до п’ятірки найбільших у світі й до тих, які активно розвивають цю галузь.

“Для мене той факт, що для біткоїну існує можливість закріпитися на інституціональному та правовому рівнях всього через 10 років, є підтвердженням успішності розвитку технології та перевершує всі очікування, які, наприклад, існували в суспільстві якихось 3-4 роки тому”, — зазначив генеральний партнер Blockchain Capital Спенсер Богарта.

Нагадаємо, американський Forbes опублікував рейтинг найбільш успішних венчурних інвесторів, які живуть в Європі та Ізраїлі. На першому місці так званого The Midas List Europe (відомий як “список Мідаса”) другий рік поспіль опинився партнер Index Ventures Ян Хаммер.

Як відомо, у 2019 р. обсяг шахрайств та крадіжок, пов’язаних з криптовалютою, досяг $4,4 млрд. Найбільш значними в цьому році стали два шахрайства: криптовалютна піраміда PlusToken ($2,9 млрд) і крах канадської біржі QuadrigaCX ($195 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram