Новини
4 Лютого 2022
604

Три навички, які потрібно розвивати у дітях для успішної кар’єри в IT

До 2030 року зайнятість в ІТ  може зрости на 13%

Програмування є однією з найприбутковіших та популярних сфер. Бюро трудової статистики США підрахувало, що зайнятість в ІТ у період з 2020 до 2030 року має зрости на 13% — швидше, ніж у середньому за всіма професіями. Тому не дивно, що багато батьків бажають, щоб їхні діти отримали роботу у цій сфері. CNBC поговорив з відомими кодерами та дізнався, які навички можуть допомогти дітям досягти успіху в IT.

Адаптивність

Адаптивність — одна з тих якостей, які допоможуть дитині досягти успіху в програмуванні, сказав автор книги “Програміст-самоучка” Корі Альтхофф. Він додав, що допомагає і високий рівень грамотності, тому що гарне розуміння граматики та синтаксису — це навичка, яку можна застосувати у програмуванні.

Ще важливий момент — вибір мови для того, щоб розпочати програмування. Він порадив Python або JavaScript. Це високорівневі мови, що робить їх простішими для розуміння, ніж низькорівневий С, якому спочатку навчають багато університетів.

Він помітив, що для дітей добре підійде графічна мова програмування Scratch, так він ще простіше за Python. “Він може зробити програмування дуже цікавим”, хоча роботу з такою мовою не отримати, сказав Альтхофф. Він рекомендував дітям використовувати свої навички програмування для створення простих ігор, таких як “Шибениця”, тому що їх можна створити відносно швидко.

Співробітництво

Баладжі Джаяпал, менеджер з дата-розробки в Meta, сказав CNBC, що організаційні навички важливі у програмуванні, оскільки завдяки йому можна “знайти способи розбити завдання на дрібніші, щоб їх було легше виконати”.

Здатність співпрацювати з іншими людьми, за його словами, також є дуже важливою для успіху в IT індустрії. “Це означає, що важливо вчити дітей, як підтримувати одне одного, коли хтось застряг”, — підкреслив Джаяпал.

Крім того, ця ж якість може допомогти дітям побачити, як ті чи інші елементи в коді можуть взаємодіяти, або що їх вирішення може добре працювати з компонентом, створеним кимось іншим.

Інші корисні навички, на його думку, це терпіння і здатність розв’язувати проблеми, оскільки часто “все рідко йде так, як задумано”.

Терпимість до помилок

“Частина становлення хорошого програміста — це прийняття своїх помилок”, — зазначає директор навчальної програми платформи вивчення програмування Codecademy Зої Бахман. Помилки під час написання коду, за її словами, можуть дуже багато чого навчити. Традиційна академічна освіта фокусується на тому, щоб завжди робити все правильно, але, на думку Бахман, такий настрій може обмежити майбутнього програміста. Тому вона радить заохочувати дітей “позбавлятися перфекціонізму та страху”.

Нагадаємо, Investory News дізналися, які зарплати українських ІТ-спеціалістів на сьогодні. Останнє півріччя рекордне за рівнем зростання зарплат, особливо це стосується досвідчених спеціалістів. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram