Новини
1 Серпня 2022
731

Три найкращі книги, які допоможуть відволіктися від проблем

Financial Times опублікував нову добірку рекомендованої літератури

Видання Financial Times опублікувало добірку зі 100 книг на літо, які допоможуть відключитися від того, що відбувається навколо. Заступник редактора Лаура Баттл обрала три книги, які обов’язково варто прочитати.

Моніка Алі, Love Marriage

Моніка Алі прославилася завдяки дебютному роману “Цегляний провулок”, за яким у 2007 році зняли фільм. Однак її пізніші роботи не викликали приємних відгуків у критиків.

Новий твір Алі — об’ємний роман, у якому, на думку Лаури Баттл, письменниця повертається до звичної форми. Книга розповідає про пару, яка планує весілля і в ній розглядаються культурні очікування від шлюбу.

“Це досить захоплююче читання. Роман розтягнутий, але у хорошому значенні цього слова. Тут є цікавий набір персонажів, і попри 500 сторінок книга читається на одному подиху”, — пояснює Баттл.

Девід Парк, Spies in Canaan

У новому творі Девід Парк розмірковує про американську зовнішню політику через історію однієї людини. Головний герой — спецагент у відставці Майкл Міллер – отримує загадкову посилку, яка змушує його переосмислити час, проведений у В’єтнамі.

“Ви буквально досліджуєте характер людини, зачіпаючи сірі області моралі, незалежно від того, йдеться про індивідуума чи країну, яка вважає, що чинить правильно”, — пояснює Баттл.

Міріам Тейвз, Fight Night

Роман володарки кількох літературних премій Міріам Тейвз розповідає про сімейну травму, яка торкнулася трьох покоління. Дія розгортається через призму восьмирічного хлопчика Свіва, який розповідає в листах про те, що сталося.

“Це, мабуть, найсмішніша і зухваліша книга у всій добірці. Вона ще й життєстверджуюча з усього, що я читала цього року, попри серйозні теми, які порушуються”, — розповідає Баттл.

Нагадаємо, що іноземні книговидавці зупинили співпрацю з російськими видавництвами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram