Новини
1 Червня 2020
937

Транзит газу через ГТС України скоротився на 46%

Річний обсяг транзиту складе 52-55 млрд кубометрів, що стане найнижчим показником за всю історію вітчизняної ГТС 

Обсяг транзиту газу за січень-травень 2020 р. через ГТС України за контрактом з Газпромом досяг 20 млрд кубометрів. Це на 46% менше, ніж за аналогічний період 2019 р. (36,9 млрд кубометрів). Про це повідомляє прес-служба Оператора ГТС.

За звітний період середній добовий режим транзиту склав 132 млн кубів газу, а з березня він зафіксувався на рівні 150-155 млн кубометрів на добу.

“При збереженні таких темпів річний обсяг транзиту може скласти 52-55 млрд кубометрів, що стане найнижчим показником за всю історію ГТС України”, — йдеться в повідомленні компанії.

Разом з тим, за даними Оператора ГТС, з початку року Газпром повністю оплачує заброньовані потужності для транзиту газу з Росії (65 млрд кубів на 2020 р.).

Раніше Investory News писали про п’ять найбільших родовищ АТ “Укргазвидобування”, які виснажені на 79%-90%. Компанія проводить дорозвідку наявних площ і починає освоювати “грінфілди”.

Як відомо, саудівська держкомпанія Saudi Aramco заявила, що отримала дозвіл з боку регулюючого органу на розробку саудівського газового родовища Jafurah, яке є найбільшим у країні — за інформацією компанії  там міститься 200 трлн кубічних футів газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram