Новини
12 Липня 2019
744

Трамп не вважає криптовалюти грошима і хоче, щоб їх розробники отримували банківські ліцензії

Президент США опублікував кілька критичних твітів про Bitcoin та Libra

Президент США Дональд Трамп вважає, що компанії, які розробляють криптовалюти, мають отримувати ліцензії на банківську діяльність і підкорятися відповідним правилам. Таке повідомлення він опублікував у своєму Twitter.

“Якщо Facebook та інші компанії хочуть стати банком, вони повинні отримати банківські ліцензії і підкорятися банківським правилам, як всі банки, національні та міжнародні”, – написав Трамп.

Також президент США зазначив, що не вважає Bitcoin та інші криптовалюти грошима. За словами Трампа, він не є прихильником Bitcoin та інших криптовалют курс яких надзвичайно волатильним.

“У нас в США є тільки одна реальна валюта, і вона сильніша, ніж будь-коли, вона надійна, і на неї можна покладатися. Це, безумовно, найбільш домінуюча валюта в світі, і вона завжди буде залишатися такою. Вона називається долар Сполучених Штатів”, – підкреслив Трамп.

Зазначимо, що ця заява з’явилася після того, як Facebook остаточно підтвердив, що запустить власну криптовалюту Libra у 2020 році. Здійснювати транзакції з використанням Libra можна буде за допомогою сервісів Facebook Messenger, WhatsApp. Цей проект вже отримав підтримку Mastercard, PayPal, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook, Uber, Spotify, Vodafone, Coinbase, Xapo й інших відомих компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram