Новини
29 Травня 2019
803

Toyota збирається інвестувати пів мільярда у китайський сервіс таксі Didi

У партнерстві з Didi Chuxing також планується створення нової компанії в Китаї

Фото: tourisme64.com

Японська компанія Toyota Motor розглядає можливість інвестування $548,6 млн у китайську компанію Didi, повідомляє Nikkei.

Компанія Didi – це найбільший в Китаї сервіс таксі і замовлення авто. Японський автовиробник спільно з Didi Chuxing також розглядає можливість створити в Китаї нову компанію, яка надаватиме мобільні послуги.

“Ми продовжуємо оцінювати нашу бізнес-стратегію з глобальної точки зору в сфері підключення, автономності, обміну та електрифікації, щоб задовольнити майбутні потреби наших клієнтів”, – заявив представник компанії Toyota Кенсуке Ко.

Didi Chuxing, заснована в 2012 р., стала головним сервісом таксі в Китаї, викупивши місцевий підрозділ американської компанії Uber.

За інформацією видання, китайська компанія співпрацювала з Toyota в 2018 р. в області гонок, а також в сфері розробки автомобіля з автоматичним управлінням e-Palette. Обидві компанії проводили спільні випробування електрокарів.

Як відомо, Panasonic Corporation разом із Toyota Motor Corporation уклали угоду, щодо створення нового спільного підприємства, що об’єднає бізнес компаній у сфері житлового будівництва, автономного водіння та технологій “розумного будинку”.

Чистий дохід за 2018-2019 фінансовий рік Toyota Motor упав на 24,5% до $17 млрд. При цьому чистий виторг за рік зріс на 2,9%, до $273,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram