Новини
14 Грудня 2021
729

Toyota задумала представити десятки електромобілів

Японська корпорація готує 30 моделей

Найбільша в Японії автомобілебудівна корпорація Toyota Motor має намір до 2030 року представити десятки моделей електромобілів. Про задумане розповів президент автоконцерну Акіо Тоєда, пише CNBC.

Йдеться про 30 моделей. “Ми розраховуємо, що до 2030 року обсяг продажів наших електромобілів досягне позначки 3,5 млн одиниць”, — сказав Тоєда і зазначив, що до 2035 рокуелектромобілі, компанія має намір досягти вуглецевої нейтральності своїх підприємств. Для реалізації глобальних планів Toyota має намір збільшити інвестиції в акумуляторні технології до $4,4 млрд.

“У цю диверсифіковану та незвідану епоху важливо гнучко змінювати типи та кількість продукції, не забуваючи при цьому про ринкові тенденції”, — сказав Тоєда.

Більшість поточних продажів електромобілів Toyota — це гібридні електромобілі, що працюють від двигуна внутрішнього згоряння та електродвигунів з батарейним живленням. Що стосується електромобілів, що працюють лише від батарей, то вони становлять лише невелику частину його поточного продажу.

Як зазначає “Бі-Бі-Сі”, концерн оголосив, що продовжує зупинення виробництва на деяких японських заводах на фоні проблем із ланцюжками постачання. Затримки торкнуться виробництва Land Cruiser та Lexus. За прогнозами компанії, лише в грудні було недовироблено близько 14 тис. автомобілів.

Раніше стало відомо, що продажі Toyota впали на 20%. У жовтні 2021 року компанія випустила 627 452 автомобілі — на 26% менше, ніж рік тому, коли було вироблено 845 107 машин, а продажі впали на 20%, до 677 564 штук. Падіння пов’язане з нестачею запчастин і мікрочипів. Компанія повідомила, що збільшить виробництво у листопаді, за підсумками якого планується випустити 850-900 тис. автомобілів.

Як писали раніше Investory News, практично кожен п’ятий автомобіль, проданий в Європейському Союзі у третьому кварталі, був електрифікованою моделлю. При цьому продажі автівок, що працюють на викопному паливі, різко знизилися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram