Новини
14 Вересня 2020
1 048

Toyota створює фонд на $800 мільйонів для інвестування у технологічні стартапи

Так компанія прагне позбутися звичайного іміджу автовиробника

Японський автовиробник Toyota оголосив про створення міжнародного інвестиційного фонду з активами на $800 млн для інвестування у зростаючі компанії, які розробляють інноваційні технології та бізнес-моделі у галузі автономного транспорту, автоматизації, штучного інтелекту, машинного навчання, аналізу даних, зв’язку і розумних міст, повідомляє Reuters.

Таким чином на фоні спаду продажів Toyota хоче вийти за межі ролі традиційного автовиробника і вкладати у стартапи. І Фонд — один із перших великих кроків на цьому шляху.

Як відомо, в кінці липня Toyota також оголосила, що створює нову компанію під назвою Woven Planet Holdings. Вона почне роботу в січні 2021 р. і займе місце дослідницького підрозділу Toyota Research Institute — Advanced Development, розташованого в Токіо, що займається розробкою безпілотних машин.

Новий інвестиційний фонд Woven Capital стане частиною цієї компанії та буде працювати спільно з Toyota AI Ventures — посівним венчурним фондом Toyota.

Оголошення про створення Фонду зробив дослідний інститут компанії, який був заснований у березні 2018 р., щоб розробляти продукти, які наближають Toyota до заявленої мети — “мобільність для всіх”.

Інститут керує проектом Woven City, про який було оголошено в січні і який стане інкубатором для стартапів у галузі розумних міст, мобільності й робототехніки.

Також влітку Toyota оголосила, що планує інвестувати в поширення електромобілів на водневих паливних елементах.

“У майбутньому Toyota надаватиме різноманітні послуги у галузі мобільності й транспортні рішення для людей по всьому світу”, — зазначили в офіційній заяві автоконцерну.

Однак, поки що автовиробник готується до спаду продажів традиційних машин: за звітний рік, що завершився 31 березня, на самому початку пандемії, компанія продала 8,96 млн автомобілів — на 0,2% менше, ніж торік.

З урахуванням того, що на продажі більшу частину року впливав коронавірус, компанія прогнозує, що в цьому році продасть всього 7 млн ​​автомобілів.

Крім цього, на минулому тижні Toyota стала першим великим японським автовиробником, який запустив онлайн-магазин уживаних машин спільно з японськими автодилерами.

Як повідомила компанія, сервіс дозволяє японським споживачам обирати машини, дізнаватися ціни й укладати контракти на покупку приблизно 200 старих машин, придбаних через обраних дилерів Toyota.

Це рішення частково стало відповіддю на занепокоєння потенційних покупців через поширення коронавірусу. Сервіс працюватиме цілодобово і весь рік.

Нагадаэмо, з січня по червень поточного року українці придбали та встигли зареєструвати близько 37,1 тис. нових легкових автомобілів, що на 4% менше, ніж за аналогічний період 2019 р. Найпопулярніші — KIA Sportage, Renault Duster та Toyota RAV-4.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram