Новини
16 Січня 2020
1 118

Toyota інвестує $394 мільйони у розробку електричних аеротаксі Joby Aviation

Компанія стала провідним інвестором раунду на $590 мільйонів

Toyota інвестує $394 млн у компанію-розробника електричних аеротаксі з вертикальним зльотом і посадкою Joby Aviation. Також компанія поділиться досвідом виробництва та контролю якості при розробці літака eVTOL, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що японський автовиробник став провідним інвестором раунду С на $590 млн. Серед інших інвесторів – Baillie Gifford, Global Oryx, Intel Capital, Capricorn Investment Group й інші.

“З урахуванням цього раунду загальна сума інвестицій в Joby Aviation складе $720 млн. Оцінка компанії не розкривається”, – пише Bloomberg.

Joby Aviation заснована у 2009 році в Каліфорнії. “Проте це новий гравець на ринку розробок повітряного таксі. Серед проєктів – аеротаксі з вертикальним зльотом і посадкою, яке зможе пролетіти понад 150 миль на одній зарядці (близько 241 км) зі швидкістю до 200 миль/год (близько 321 км/год)”, – пише видання.

Нагадаємо, виробник спорткарів Porsche та аерокосмічний гігант Boeing домовилися спільно досліджувати ринок “преміальної міської аеромобільності”. Партнери разом з дочірньою компанією Boeing Aurora Flight Sciences розроблять повністю електричний апарат з вертикальними зльотом і посадкою.

Крім того американський виробник літаків Karem Aircraft, з яким Uber домовилася про співпрацю позаминулого року, залучив $25 млн у раунді А для свого нового повітряного таксі. Основним інвестором став корейський конгломерат Hanwha Systems.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram