Новини
29 Квітня 2021
763

Товарообіг між Україною та Китаєм зріс до $15,4 мільярда

Більшість українського експорту в Китай становить аграрна продукція

За результатами 2020 року товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 20,5% — до $15,4 млрд. При цьому експорт у Піднебесну збільшився вдвічі — до $7,1 млрд. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України — Торговий представник України Тарас Качка під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном, повідомляє пресслужба відомства.

“Китай є ключовим торговим партнером України в Азійському регіоні. За результатами 2020 року товарообіг між нашими країнами зріс на 20,5% — до $15,4 млрд, з яких експорт збільшився вдвічі — до $7,1 млрд. Половина українського експорту в Китай становить аграрна продукція, і ми зацікавлені в подальшому нарощуванні торгових поставок і розширення товарних позицій”, — зазначив Качка.

Сторони обговорили стан українсько-китайського співробітництва у сферах торгівлі, інвестицій і сільського господарства. Також були позначені пріоритети двосторонньої співпраці на 2021 рік, зокрема, щодо перспектив проведення цьогоріч засідань двосторонніх органів галузевого співробітництва в згаданих сферах.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили актуальним питанням розширення доступу української агропродовольчої продукції на ринок Китаю.

За даними пресслужби, в січні-лютому поточного року товарообіг між Україною і Китаєм становив $2,494 млрд (+ 18,4%), експорт — $1,093 млрд (+ 43,8%), імпорт — $1,401 млрд (+ 4,1%). Частка агропродовольчої продукції в загальній структурі українського експорту в Китай становила 53,1% ($579,8 млн).

Як писали раніше Investory News, через швидке відновлення споживчого та інвестиційного попиту в Україні експорт зростатиме у 2021 році, а імпорт — протягом 2022-2023 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram