Новини
12 Листопада 2021
549

Toshiba розділить бізнес на три різні компанії

Поділ компанії є найкращим шляхом збільшення акціонерної вартості

Японська компанія Toshiba оголосила про плани щодо поділу на три різні компанії до другої половини 2023 фінансового року, повідомляє Reuters.

Компанія виділить в окремий бізнес напрямки енергетики та інфраструктури, а також бізнес пристроїв і сховищ. Після поділу бізнесу Toshiba продовжуватиме володіти 40,6% акцій виробника мікросхем пам’яті Kioxia, а також іншими активами.

За словами співрозмовників Reuters, план поділу компанії, який виник на фоні скандалу з корпоративним управлінням, частково спрямований на те, щоб спонукати піти частину акціонерів.

У самій Toshiba водночас заявляють, що поділ компанії — найкращий шлях збільшення акціонерної вартості.

“Це рішення дозволяє кожному бізнесу значно підвищити свою спрямованість і сприяти більш гнучкому схваленню рішень і більш економічній структурі витрат”, — вважають у компанії.

Також у компанії заявили про намір “монетизувати” свої акції в Kioxia, повернувши чистий виторг акціонерам у найкоротші терміни. Про те, чи зацікавлена ​​компанія в IPO чи розглядатиме інші варіанти в Toshiba, не уточнили.

Як пише агенція, деякі інвестори Toshiba не впевнені, що поділ принесе користь компанії. Вони вважають, що сенс у розподілі компанії є тоді, коли оцінці висококонкурентного бізнесу перешкоджають інші підприємства. Однак якщо такого бізнесу немає, замість однієї великої компанії буде організовано три маленькі.

Раніше Investory News писали, що Toshiba повністю пішла з бізнесу зі створення ноутбуків. За два роки до цього компанія продала свій комп’ютерний підрозділ компанії Sharp.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram