Новини
10 Серпня 2020
747

Toshiba назавжди покинула ринок з виробництва ноутбуків

Два роки тому компанія продала свій комп’ютерний підрозділ компанії Sharp

Японська Toshiba повністю пішла з бізнесу зі створення ноутбуків, повідомляє прес-служба компанії.

Останній пакет акцій компанії Dynabook, яка є спадкоємицею Toshiba Client Solutions і займається випуском ноутбуків, перейшов під контроль японської Sharp.

Угода була укладена ще у 2018 р. Тоді 80,1% акцій були передані покупцеві відразу ж. На решту Sharp мала переважні права викупу, якими скористалася 30 червня 2020 р. Тепер всі формальності виконані й Sharp є повноправним власником Dynabook.

Причини свого відходу з бізнесу компанія не розкриває, однак це може бути пов’язано з низьким попитом на її продукцію, пише ресурс Fortunly. За підсумками 2018 р. Toshiba не ввійшла навіть до п’ятірки світових виробників комп’ютерів — перші п’ять місць, у порядку убування, займали компанії Lenovo, HP, Dell, Apple й Acer. Toshiba не виявилося і на шостому рядку, яку зайняла Asus.

За результатами другого кварталу 2020 р. розстановка сил на світовому ринку ПК, що включає настільні та мобільні комп’ютери, практично не змінилася: на першому місці, за статистикою дослідницької компанії IDC, була HP з часткою 25%, на другому — Lenovo (24,1%), на третьому — Dell (16,6%). За нею слідували Apple (7,7%) і Acer (6,7%), а решта компаній, зокрема й Toshiba, ділили між собою решту 19,8% ринку.

Припущення про те, що Toshiba вийшла з бізнесу з виробництва ноутбуків через посилення натиску компаній-лідерів, висловив і ресурс Gadgets 360. Сама Toshiba не підтверджує, але й не спростовує це.

Toshiba називає себе “піонером ринку ноутбуків”. За її твердженням, саме вона випустила перший призначений для користувача мобільний ПК, і це був Toshiba T1100, що вийшов у 1985 р.

Як писали раніше Investory News, японська Olympus Corporation прийняла рішення продати свій підрозділ з виробництва фотоапаратів. Компанія підписала договір про наміри з інвестиційним фондом Japan Industrial Partners.

Нагадаємо, японські компанії Toshiba і Hitachi мають намір налагодити виробництво експрес-тестів для виявлення антитіл до коронавірусів нового типу. Компанії будуть випускати тести, розроблені Fujirebio, яка належить Miraca.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram