Новини
16 Листопада 2021
554

Тисяча гривень за дві вакцини: Представники влади розповіли про виплати вакцинованим

Програма діятиме наприкінці 2021 року та у першій половині 2022 року

Виплата анонсованої президентом 1 тис. грн для вакцинованих громадян України здійснюватиметься із загального фонду державного бюджету, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

“Це буде фонд підтримки постраждалого від COVID-19 підприємництва. Йдеться про загальний фонд бюджету, відповідно ці кошти будуть виділені”, — зазначив Шмигаль на брифінгу за результатами робочої поїздки до Тернопільської області.

За словами прем’єра, ця програма діятиме наприкінці 2021 року та у першій половині 2022 року.

Як відомо, президент Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який одержав дві вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних установ.

“Кожен, хто отримав дві вакцини, зможе отримати 1 тис. грн. Швидко та зручно — тобто через додаток “Дія”. За ці гроші можна буде придбати абонемент до спортзалу або фітнес-клубу, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або виставковий центр чи купити квитки для подорожей усередині країни”, — розповів він у відеозверненні 15 листопада.

За словами президента, програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд грн, стільки ж — на початку 2022 року.

У вівторок, 16 листопада, радник президента Олег Устенко заявив, що анонсовану 1 тис. грн зможуть отримати українці, вакциновані у грудні 2021 року та пізніше.

Тим часом прессекретар президента України Сергій Никифоров уточнив, що виплату в 1 тис. грн зможуть отримати всі українці, які пройшли повний курс вакцинації.

“Бачу, що потрібне деяке роз’яснення вчорашньої звістки про тисячу гривень щепленим від коронавірусу. Її отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку “Джонсон & Джонсон” або двома — у всіх інших. До 19 грудня і після”, — написав Нікіфоров у соцмережі Facebook.

Він наголосив, що назва “тисяча за вакцинацію” применшує важливість і обсяг цієї ініціативи.

“Насправді це масштабна (на кілька мільярдів гривень) програма з підтримки бізнесу. Просто гроші віддають опосередковано через споживачів. Таким чином влада, по-перше, демонструє подяку людям, які вирішили вакцинуватися, і заохочує тих, хто ще вагається, а, по-друге, допомагає саме тим підприємцям, які найбільше постраждали від карантинних обмежень”, — пояснив Никифоров.

При цьому він уточнив, що механізм виділення грошей ще опрацьовують, проте вже на поточному етапі можна сказати, що це не буде виплата готівки.

Нагадаємо, витрати державного бюджету на боротьбу з COVID-19 за січень-жовтень 2021 року становили 31 млрд грн. Взагалі на боротьбу з COVID-19 2021 року передбачено 41,5 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram