Новини
2 Червня 2021
651

Тимофій Милованов очолив наглядову раду “Укроборонпрому”

Створено також три комітети у раді: з питань компенсації зарплат і KPI, з регламенту і трансформації

Оновлена наглядова рада держконцерну “Укроборонпром” на першому засіданні 1 червня обрала главою радника голови Офісу президента, ексміністра економіки та президента Київської школи економіки (KSE) Тимофія Милованова й звернулася до гендиректора концерну з проханням підготувати план трансформації концерну, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Реформа “Укроборонпрому” дозволяє перетворити підприємства державного оборонно-промислового комплексу в господарські товариства в максимально короткі терміни. Це автоматично відкриє доступ до капіталу, інвестицій та міжнародного трансферу технологій”, — зазначив Милованов.

Він також повідомив, що наглядова рада затвердила перший в історії “Укроборонпрому” аудит за 2019 рік, проведений компанією Baker Tilly. “Результати не дуже хороші — є багато над чим працювати”, — уточнив глава наглядової ради.

За його словами, були також створені три комітети у раді: з питань компенсації (зарплат і KPI), з регламенту і трансформації, а також визначено графік засідань — кожен останній четвер місяця.

Згідно з інформацією агенції, до оновленої наглядової ради “Укроборонпрому” входять також перший заступник Мінстратегпрому Валерій Іващенко, ексдиректор американського Агентства дослідних проєктів з оборони (DARPA) Ентоні Дж. Тетер, ексвласник ТОВ “Дніпро Спецтех” і ексчлен наглядової ради банку “Січ” Олександр Носов і ексглава правління “Запоріжсталі” Ростислав Шурма.

До повноважень наглядової ради “Укроборонпрому” належать, зокрема, затвердження стратегії розвитку і напрямків діяльності концерну, а також здійснення контролю над виконанням концерном і його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.

Як писали раніше Investory News, обсяг експорту продукції та послуг іноземним державам підприємствами держконцерну “Укроборонпром” у 2016-2020 роках перевищив $4 млрд. Пік постачань припадав на 2016-2017 роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram