Драйв
30 Серпня 2019
1 533

Time to watch: Які серіали дивляться успішні підприємці

Investory News поцікавились у підприємців, чи мають вони час дивитися серіали і що корисного для бізнесу отримують під час їх перегляду 

Для більшості підприємців серіали – це звичайний спосіб відволіктися від роботи, зняти напругу і перемкнутися на щось абсолютно протилежне, аби підзарядитися новими ідеями, знайти свіжі думки й просто розважитися. Майже ніхто з опитаних Investory News не виділяє під серіали конкретного часу: зазвичай це вихідні дні або відпустка. А дивляться серіали мовою оригіналу або українською.

Максим Бахматов, керуючий партнер UNIT.City

Фото: прес-служба UNIT.City

Я вже десять років дивлюсь “Гру престолів”. У мене, зазвичай, немає часу посеред робочого тижня та навіть на вихідні. Я дивлюсь серіали виключно під час літньої відпустки. А от під час зимової я граю в комп’ютерні ігри. А дивитись щовечора або одразу, як вийде новий сезон, звички немає. Тому “Гра престолів” для мене розтягнулась на десять років: щороку у відпустці я знаходжу час на те, щоб передивитись всі нові серії. Ось так виходить.
Нещодавно подивився ще “Love, death and robots” і мені дуже сподобалось. Ця антологія, на мою думку, поступово готує нас до майбутнього. А ще вона про прості людські істини. Наприклад, серія про зіркове ранчо красиво показує, як одна людина пожертвувала собою для того, щоб врятувати інших. Ще дуже крута серія про дівчину, яка у вікно бачить свого майбутнього вбивцю: класно показано клуб та індустрію насолоди, простих задоволень, а також проблему перенаселення та відсутності особистого простору. Взагалі, в цьому серіалі, якщо спробувати інтерпретувати, побачити можна чимало.

Надія Омельченко, віцепрезидент компанії “ІТ-Інтегратор”

Фото: прес-служба компанії IT-Інтегратор

Серіали для мене — це, в першу чергу, можливість відпочити від робочої втоми, зняти напругу, підзарядитися новими ідеями, знайти свіжі думки й просто розважитися, перемкнутися. Я не дуже захоплена серіалами про бізнес та корпоративний світ, тому що я й так занадто занурена в нашу робочу атмосферу. Вважаю, що значущі та оригінальні бізнес-інсайти не варто шукати на поверхні, тобто у фільмах про бізнес, краще полювати за ними в неочевидних місцях, в інших жанрах.
Я — справжнісінька фанатка кримінальних, детективних серіалів, трилерів, психологічних фільмів. Серед двох моїх найулюбленіших — “Криміналісти: мислити як злочинець” та “Мисливець за розумом”. Вважаю, що вони дійсно корисні для мене, тому що у бізнесі вкрай важливо розуміти психологію людей. Я також постійно дивлюся драматичні серіали про життя молоді та підлітків. Наприклад, “Тринадцять причин чому” та “Рівердейл”. Також люблю стиль кіберпанк, зокрема, просто винятковий серіал “Видозмінений вуглець” та серіали про кіберзлочини, які дивлюся з професійної цікавості. Також не можу обійтися без серіалів про культуру, живопис, арт, музику — все, що пов’язане з культурою.
Психологічні трилери, розслідування дозволяють краще розуміти поведінкову психологію. Детективи непогано розвивають здатність комбінувати та прораховувати на кілька кроків вперед, бачити ситуацію ширше, робити неочікувані кроки, нестандартні рішення, виходити за рамки типових ситуацій. Підліткові драми дозволяють зрозуміти чим живе молоде покоління, його цінності та інтереси, що саме з ними відбувається. Мені вони особливо цікаві, бо моя донька якраз на порозі цього складного віку. Крім того, в рамках нашої соціальної відповідальності ми працюємо з підлітками та представниками покоління Z, тому як роботодавцю мені треба максимально можливо розуміти їх потреби.
Серіали дивлюся на Netflix англійською з субтитрами. Це дозволяє мені додатково практикувати мову.


Андрій Колодюк, засновник венчурного фонду AVentures Capital та компанії Divan.TV

Фото: Анастасія Ткаченко

Останнім часом почав дивитися серіали на Divan.TV. Подобаються серіали HBO, яких немає на Netflix. Плюс дивлюся англійською мовою. За останній час сподобалися “Чорнобиль” і “Кремнієва долина”. До речі, останній рекомендую подивитися всім підприємцям. Тільки не сприймайте все буквально в ньому, це ж комедія! Також для підприємців буде цікавий серіал “Мільярди”, бо в ньому показано як працює великий бізнес. Він дійсно корисніше багатьох книг, оскільки яскраво ілюструє реальність.

Олександр Устенко, генеральний директор компанії 180 Public Relations & Public Affairs

Фото: особиста сторінка в Facebook

Якщо чесно, то відстежувати всі новинки мені не вдається просто фізично. Індустрія серіалів надзвичайно розквітла і щороку пропонує таку неймовірну кількість продукції, що мені складно моніторити бодай 50%. З того, що дуже сподобалось і я б виділив, це, безумовно, “Шерлок” з Бенедиктом Камбербетчем, “Хетфілди і Маккої” з Кевіном Костнером, “Гострі козирки”, “Дешеві жахи”, “Фарго”, “Чорне дзеркало”, німецький “Наші матері, наші батьки”. Дуже люблю і переглядаю якісні історичні документальні серіали.
Виробники серіалів сьогодні пропонують дещо набагато цікавіше, ніж масове прокатне кіно. Зазвичай я не закладаю для себе якісь великі сподівання на суто практичний результат перегляду серіалів. Серіали — це частина індустрії розваг, не більше. Інша справа — це якість цих розваг. Як перфекціоніста мене приваблює, насамперед, якість продукту — історія, закладена в сюжет, і високий клас її реалізації. Якщо я бачу круту історію, але продакшн, на мій хлопський розум, нікчемний, переглядати це не стану. Нецікава історія з фантастичним продакшном теж не цікавить.
Надаю перевагу українській або оригіналу, якщо це англійська або норвезька.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram