Драйв
14 Червня 2019
1 873

Time to rest: Місця релаксу українського бізнесу

Investory News дізнались, де влітку полюбляють відпочивати українські бізнесмени та інвестори та скільки готові витрачати на відпочинок

Ірина Мірошник, президент IMMER Group


Обов’язково плануємо відпочити у Ніцці. Обов’язково на тиждень з’їздимо до Хінтертукса. Ну, і якщо вийде — на тиждень на північ Норвегії.

Ніццу обираю, оскільки в серпні саме там я можу зустрітись з усіма друзями в нормальних спокійних умовах. До того ж, сама Ніцца та її море — це унікальне місце.

Хінтертукс — це лижі влітку. Особливе задоволення для мене. До обіду — сніг, гори, траса з нормальною температурою, а після обіду — літо та спека.

Північ Норвегії — це місце, де можна злитись з чистою первісною природою. І головне тут — не розпіарені фіорди, а крижані водоспади на озерах. Енергія та сила — саме в них. Це класно відновлює сили та звільняю голову від сміття.

Плануємо відпочивати не більше тиждня в кожному місці. Відпочинок набридає. Навіть активний. Щодо бюджету — не бачу сенсу переплачувати. Море, гори, озера, водоспади, сніг і пляжі — незалежно від готелю — доступні для всіх.

У Ніцці відвідую музей Шагала кожен раз, коли я там. Щодо гір — заздалегідь забронюйте готель. На льодовик підіймаються не всі, але готелі зазвичай переповнені — СПА, велосипеди, гірські прогулянки. Найкращий час для катання — з 9 ранку до полудня. О першій вже спека і сніг схожий на мокру кашу. Катання стає небезпечним. Але після обіду можна спокійно походити горами, засмагати, насолодитись водоспадами, ароматами альпійських трав, просто повалятись у траві на схилах.

У Норвегії рекомендую переліт на північ з компанією, а вже на місці взяти дошки для SUP і просто пливти під водоспадами. По часу — оптимально липень. Пізніше буде дуже холодно. Будь-який готель — дорогий чи ні — дає приблизно однаковий рівень обслуговування, їжа також досить смачна та невибаглива. Овочі та фрукти дорогі — тому варто поласувати стравами з оселедцем. Звичайно, по маршруту потрібно забронювати заздалегідь готелі, а то доведеться ночувати просто неба.

Надія Омельченко, віце-президент компанії “ІТ-Інтегратор”, співвласниця відьма-бару “Лиса Гора”

Мій традиційний формат літньої відпустки з родиною — поєднання активного відпочинку з глибоким зануренням в культуру країни, куди ми їдемо. Цього року збираємося до Іспанії — це комфортно, пізнавально, цікаво, безпечно і досить демократично з точки зору витрат.

Вибір на користь цієї країни пояснюється просто — приголомшлива архітектура, культурна спадщина, захоплюючі мальовничі пейзажі. І звичайно ж, неповторна іспанська середземноморська кухня — свіжі морепродукти, паелья з каракатицею, тапас і хамон — це незабутньо.

У цьому році вирішили дослідити Андалусію — південну частину Іспанії й одну з найбільших областей в країні. Плануємо відвідати провінції Севілья, Кордова, Гранада. Саме ця частина Іспанії шалено цікава з культурної точки зору — тут до сих пір відмінно збереглася мавританська архітектура. Обов’язково відвідаємо знамениту Альгамбру — мавританський палац-фортецю в Гранаді, одне з найпопулярніших місць в Європі.

Відпочивати плануємо близько 2-х тижнів, якщо дозволять справи. У таких подорожах ми з чоловіком і дітьми завжди орендуємо авто і зупиняємося тільки в апартаментах, які бронюємо на Airbnb. Адже основна принада такого формату — можливість нікуди не поспішати, вільно зупинятися в будь-якому вподобаному місті, з головою занурюватися в автентичну місцеву атмосферу, мати можливість відчути як живуть місцеві.

У підсумку виходить насичений подіями та враженнями динамічний відпочинок, який дарує нові цікаві контакти та психологічно готує дітей до сучасного глобального світу без комунікаційних бар’єрів.

Михайло Бойко, співзасновник компанії “ТОМ”

Відверто кажучи, наш літній відпочинок завжди припадає на зиму. Тобто зазвичай довгі літні відпустки ми здійснюємо саме в зимовий період. Вже були на Гоа, Шрі-Ланці, Тайланді, Тенеріфе, цієї зими полетимо на Балі.

Влітку відпочиваємо не так часто і короткими термінами. На мою думку, казати що літній період це мертвий період в бізнесі — це міф. Моя дружина також підприємець (має бренд домашнього одягу), і для нас літо — це завжди багато роботи. Бо в першу чергу це підготовка якихось великих проектів до осінньо-зимового сезону.

Цього літа ми з сім’єю плануємо поїхати в Португалію. Наші друзі були там нещодавно і розповідали що там дуже гарна природа. Ми любимо такі “місця сили”, де неперевершене все — природа, архітектура, люди. До сьогоднішнього дня в Європі рідко відпочивали, тому хочемо надолужувати.

Плануємо спочатку відвідати Лісабон, провести урбан-мандрівку: блукати вуличками міста, вечеряти в локальних ресторанах, гуляти в парках, їсти сезонні фрукти. Далі візьмемо в оренду авто і поїдемо вздовж узбережжя на зустріч океану та дивовижним пейзажам. Плануємо поїздку до 10 днів. Точних планів-маршрутів поки немає. Ми зазвичай організовуємо подорож за декілька днів до вильоту, але хочемо почати планувати заздалегідь. Витрати на подорож — в межах $3 тис. на сім’ю (двоє дорослих і одна дитина 2 роки).

Владислава Магалецька, віце-президент фонду “СігмаБлейзер”
Цього літа я не планую великих подорожей, тільки в кінці серпня збираюсь на 3 дні до подруги у Швейцарію на дівич-вечір. Зустрітися з подругами завжди приємно, але, думаю, сама довгоочікувана поїздка цього літа вже відбулася.

Нещодавно, ми з чоловіком провели незабутній вікенд на Сардинії. На благодійному івенті Heart Charity Evening, ще в минулому грудні, ми прибрели сертифікат на подорож до Forte Village. Інвестиція, не тільки в відпочинок і розваги, а в першу чергу, в благодійність — одна з кращих.

На Сардинії панує душевна атмосфера, відчуття спокою, здорове харчування. Ми з чоловіком обожнюємо італійську культуру. Ми провели 3 дні в легендарному Forte Village – кращий курорт за версією World Travel Awards. Це величезний сад на білосніжному морському узбережжі. Хочу відзначити ресторан Terrazza San Domenico з видом на море. Зоряний шеф-кухар Маша Массімільяно з Сан Доменіко ді Імола, який очолює ресторан з двома зірками Мішлен, запропонував нам одну з класичних страв Сан Домініко — яйце в равіолі Сан Доменіко, з маслом, солодким парміджано і сезонним трюфелем.

Рекомендую взяти машину в оренду і колесити по околицях. Ми об’їхали найдавніші руїни Сардинії, поїздили по старовинних брущатих вуличках найближчих містечок. Особливо сподобалося місто Пула, де, практично на кожному розі, продають джелато всіх можливих видів. Мій персональний вибір — вершкове “Фьорділатте” і джелато “Торроне” зі смаженим мигдалем в цукрі й в меді.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram