Новини
1 Вересня 2020
1 280

Timberland почне позитивно впливати на екологію

Компанія першою в індустрії презентуватиме черевики з переробленої шкіри

Виробник одягу та взуття Timberland планує до 2030 р. активно працювати на захист екології. Бренд прагне до замкнутого циклу виробництва, а також співпраці з фермерами, що практикують регенеративне сільське господарство, пише Fast Company.

Під замкнутим циклом розуміють процес, коли матеріали для одного товару повторно використовуються для виробництва інших товарів, а регенеративним сільським господарством називають підхід, спрямований на відновлення верхнього шару ґрунту, збільшення біорізноманіття, підвищення стійкості до коливань клімату і зміцнення здоров’я земель шляхом перероблення відходів і додавання компосту.

Timberland однією з перших стала використовувати тканину, зроблену з перероблених пластикових пляшок. Компанія також переробляє матеріали, які раніше не перероблялися.

Тож, восени 2020 р. Timberland першою в індустрії презентуватиме черевики з переробленої шкіри.

Продукція бренду спроектована таким чином, щоб її можна було легко розібрати на частини в кінці терміну служби та відправити матеріали на переробку.

Timberland шукає спосіб зробити так, щоб покупці повертали товари на переробку. Поступово компанія хоче якомога менше використовувати нові матеріали.

Timberland планує піти далі цих ініціатив і перейти на регенеративне сільське господарство. Це означає зміну практик, наприклад випас на ранчо, щоб сприяти уловлення та зберігання вуглецю в ґрунті. Переваги регенеративного сільського господарства ще не доведені, тому компанія інвестує в дослідження у цій області.

“Замкнуте і стійке виробництво, відповідальний підхід до закупівель — це те, що, на нашу думку, не завдає ніякої шкоди. Ви зберігаєте речі такими, якими вони були, і не робите їх гірше”, — зазначив директор зі сталого розвитку Timberland Коллін Вієн.

У серпні пивоварня BrewDog повідомила, що посадить мільйон дерев і відновить торфовище, щоб знизити викиди CO2. За оцінкою компанії, ліс за допомогою уловлювання та зберігання вуглецю ізолює 300 тис. тонн CO2 в ґрунті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram