Новини
25 Серпня 2020
829

TikTok подав до суду на адміністрацію Дональда Трампа

WSJ дізналася про вплив Цукерберга на рішення президента США заблокувати китайський додаток

TikTok судитиметься з адміністрацією Дональда Трампа – компанія хоче оскаржити рішення американського керівництва про заборону застосування додатку на території США, про це йдеться у повідомленні ByteDance.

Компанія подала позов до федерального суду США. У документі йдеться про те, що TikTok протягом року “сумлінно” докладав зусиль, щоб надати адміністрації інформацію, запитану для оцінки, але вона була “проігнорована”.

Крім того, представник ByteDance заявив, що TikTok не представляє ніякої загрози для безпеки даних користувачів. “Тим паче, що рішення Дональда Трампа про заборону програми не пройшло належної правової процедури”, – зазначили у компанії.

І додали, що спільнота TikTok зростає. “Ми вдячні додатку й несемо відповідальність перед людьми. У нас немає іншого вибору, окрім як вжити заходів для захисту наших прав, прав наших користувачів і співробітників”, – заявили в ByteDance.

Тим часом за інформацією The Wall Street Journal (WSJ), яке посилається на обізнані джерела, засновник компанії Facebook Марк Цукерберг вплинув на рішення адміністрації Дональда Трампа заблокувати на території США соціальну мережу TikTok.

Як зазначає видання, у листопаді минулого року Цукерберг виступив з промовою перед студентами університету Джорджтауна про свободу слова. У ній він вказав, що одним з основних конкурентів Facebook став TikTok, який не поділяє прихильності американської компанії до свободи самовираження та являє собою ризик для цінностей та технологічної переваги США.

“Ще до цього, у жовтні 2019 року, Цукерберг висловлював аналогічну думку на зустрічах з чиновниками та законодавцями, а також декількома тижнями раніше під час візиту до Вашингтона”, – наголошує видання.

І додає, що на вечері в Білому домі Цукерберг переконав Трампа у тому, що зростання китайських інтернет-компаній загрожує американському бізнесу й повинно вважатися більш серйозною проблемою для влади, ніж обмеження щодо Facebook.

Своєю чергою глава Національної ради з торгівлі при Білому домі Пітер Наварро в ефірі телеканалу CNBC спростував інформацію, опубліковану WSJ.  За його словами, у Цукерберга немає ніякого впливу на що-небудь, що стосується TikTok. “Я вперше чую про це. Мене завжди дивує, як з’являються такі публікації”, – заявив радник Трампа.

Представник Facebook у розмові з CNBC також спростував повідомлення про те, що Цукерберг якимось чином намагався вплинути на рішення Трампа заблокувати китайську соцмережу на території США.

“Марк ніколи не виступав за заборону TikTok. Він неодноразово публічно заявляв, що головними конкурентами технологічних компаній США є китайські компанії, чиї цінності не відповідають демократичним ідеалам, таким як свобода слова. Безглуздо припускати, що давні побоювання з приводу національної безпеки, підняті політиками, були сформовані тільки на основі заяв Марка”, – зазначив він.

Уряд США вважає, що TikTok може передавати конфіденційні дані американців владі Китаю. На початку липня держсекретар США Майк Помпео допустив блокування відеододатку на території країни.

Пізніше про це заявив Дональд Трамп, який зажадав, щоб TikTok був проданий Microsoft або будь-який інший американської компанії до 15 вересня. 7 серпня він підписав указ, який забороняє американцям співпрацювати з ByteDance, що володіє TikTok.

Тим часом WSJ  повідомляє, що Twitter обговорює можливе об’єднання з американською частиною TikTok, проте будь-які детальні умови угоди наразі не розкриваються.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram